Actueel

Boot Düsseldorf trekt kwart miljoen bezoekers

17:15

Boot Düsseldorf heeft het nieuwe decennium goed afgetrapt. Ruim 250.000 mensen, afkomstig uit 106 landen, bezochten de indoor bootshow. De thuislanden van deze bezoekers waren voornamelijk Duitsland, Nederland, België, Zwitserland, Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië. In 2019 lag het bezoekersaantal op 247.700.

Negen dagen lang, van 18 tot en met 26 januari, verwelkomden 1900 exposanten de tienduizenden watersportliefhebbers. Voor ieder was er wat wils. Er waren ook speciale tentoonstellingen voor ‘nieuwkomers’ in de watersportwereld. Zoals start boating en start sailing. Jürgen Tracht, directeur van de Duitse Maritieme Federatie, zegt dat een goede editie van boot Düsseldorf traditioneel gezien een gunstig voorteken is voor het aankomende seizoen.

Passie voor watersport

Op de website van het evenement staat het volgende: “boot heeft zich ontwikkeld tot iets dat veel meer is dan alleen een beurs,” zegt Messe Düsseldorf CEO Werner Dornscheidt. “Het is een evenement met een enorme innovatieve en economische betekenis, terwijl het ook in unieke mate passie voor watersport vertegenwoordigt. De beursdagen hebben laten zien welke enorme uitstraling boot Düsseldorf op de wereld heeft.”

(c) Messe Düsseldorf / ctillmann

‘Sailors Walk’

96 procent van de bezoekers gaf aan zeer tevreden te zijn met hun bezoek aan de beurs. De duidelijke indeling van de hallen en de speciale routes voor de verschillende doelgroepen, zoals ‘Sailors Walk’, waren een succes. In 2021 wordt boot Düsseldorf van 23 tot 31 januari gehouden. Ben jij van plan om volgend jaar de ‘Sailors Walk’ te lopen?

Bekijk ook: 17 hallen Boot Düsseldorf, wij keken rond

Omslagfoto: Messe Düsseldorf / ctillmann

Tags: , Last modified: 16 december 2021
Sluiten