Nieuws

De bekendste Duitse botenbeurs staat voor de deur

Het is de hoogste tijd voor boot Düsseldorf

09:11

Na twee jaar is het weer zover: de beurshallen van Messe Düsseldorf zijn van zaterdag 21 januari tot en met zondag 29 januari omgetoverd tot een nautisch mekka. Het is weer de hoogste tijd voor boot Düsseldorf! 1500 internationale exposanten vind je verdeeld over zestien hallen. Om het makkelijker te maken en alles uit je bezoek te halen, is de beurs verdeeld in negen thema’s. Wij hebben alvast opgezocht dat je hal 15 en 16 niet mag overslaan, want die zijn speciaal voor de zeilers ingericht.

Er zijn negen themawerelden, dus iedere watersporter komt aan zijn trekken. Van zeilers tot suppers en van motorbootvaarders tot duikers. Op de beurs valt niet alleen veel te zien, maar ook te doen. Zo kun je zeilen in een Optimist in een bad met windmachines, maar ook kanoën op een rivierbaan van 90 meter lang. Er is ook een motorbootsimulator, mocht je eens willen ervaren hoe dat is.

Alles voor zeilers

Hal 15 en 16 zijn dus voor ons. Zowel de mono- als multihulls worden hier goed vertegenwoordigd. Boten van merken als Bavaria, Bénéteau, Contest, Dufour, Elan, Grand Soleil, Hallberg Rassy, ​​​​Lagoon en Quorning zullen hier tentoongesteld staan.

Op het podium van het Zeilcentrum zullen bekende en onbekende zeilers het woord nemen. Vendée Globe-deelnemer Pip Hare zal hier bijvoorbeeld meer vertellen over haar plannen voor 2024. Een ander hoogtepunt is de live-uitzending met The Ocean Race-zeiler Robert Stanjek. Ook andere oceaan- en wedstrijdzeilers zullen het podium op klimmen.

In hal 10 vind je het Refit Center. Hier worden door experts workshops en lezingen over bootreparatie en -restauratie. Vragen rondom elektra of over het afvalwatersysteem? Loop dan zeker langs. In hal 10 (en 11) vind je ook alles voor je uitrusting, van fenders tot high-end navigatieapparatuur.

© German Copyright Act

Bereid je bezoek voor

Er valt genoeg te zien en te doen! Benieuwd naar wat je nog meer kunt verwachten? Ga goed voorbereid op pad gaan en bekijk hier alvast de plattegrond. En als je hier klikt, vind je het programma. Ga jij een van de dagen naar boot Düsseldorf toe?

Wil je weten welke maritieme spektakels er nog meer op de kalender staan? Ga hier naar onze evenementenkalender toe.

Omslagfoto: © German Copyright Act

Tags: Last modified: 19 januari 2023
Sluiten