Nieuws

Ontwikkelingen in botenland

Dit kun je verwachten op Boot Düsseldorf

16:24

De Düsseldorf International Boat Show, beter bekend als “Boot” is sinds zaterdag open. Europa’s grootste watersportbeurs biedt een podium aan bijna 2000 exposanten uit 70 landen om hun nieuwste spullen aan je te laten zien. De beurs duurt tot en met 29 januari. Neem je de komende dagen ook een kijkje? Dit is wat je kunt verwachten.

Ontwikkelingen in botenland

Boot Düsseldorf is als een Fashion Week: het is de eerste plek waar nieuwe trends de kop op steken. Een peilstok voor de watersportbranche en dus ook voor de jachtindustrie. Wat opvalt is bijvoorbeeld het grote aanbod van boten met elektrische voortstuwing. Dit is op zich niets nieuws, maar waar nieuwe jachten voorheen met een elektromotor uitgerust kónden worden, gebeurt dat nu steeds vaker standaard. Bij dagzeilers zoals de Saffier 24 Lite en de Wally 37, maar ook bij jachten bestemd voor langere tochten, zoals de Pogo 36 en de nieuwe Windelo 50 & 54. De nieuwe Pointer 30 van jachtwerf Heeg is verkrijgbaar in beide varianten, maar de elektrische is even duur.

Volgens collega Marinus, die verantwoordelijk is voor de vaartesten van Zeilen, is een andere opvallende ontwikkeling dat verschillende jachtbouwers steeds meer een eigen niche opzoeken. “Ontwerpers en bouwers durven steeds vaker hun kop boven het maaiveld uit te steken,” zegt Marinus. “Dat levert uitgesproken boten op, die meer opvallen. Neem bijvoorbeeld de Elan E6, die in samenwerking met ontwerpbureau Pininfarina is getekend. Elan heeft bedacht dat zo’n uitgesproken styling is wat hun klanten willen.”

Elan E6
Interieur van de Elan E6, ontworpen door Pininfarina

Alles op het gebied van watersport

Ga je naar Boot Düsseldorf om zeilboten te kijken? In zaal 15 en 16 vind je de meeste zeilboten: van open boten, tot catamarans en zeiljachten. Loop ook vooral een rondje door de andere hallen. Je vindt er alles wat met watersport te maken heeft, van zeilpakken in de aanbieding tot indoor duikclinics en optizeilen, en van zeilvakanties tot de allernieuwste zeiljachten. Koop hier je ticket.

Boot Düsseldorf
Er is zelfs indoor windsurfen, suppen en wakeboarden

Tags: Last modified: 22 januari 2023
Sluiten