Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand juni

De populairste berichten op Zeilen.nl

11:11

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand juni op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Een orka-aanval voorkomen
08-06-2023

In mei brachten orka’s voor de derde keer een zeiljacht tot zinken voor de kust van het Iberisch Schiereiland. Na drie jaar onderzoek is het wetenschappers nog steeds een raadsel waarom de indrukwekkende dieren het ineens op zeiljachten gemunt hebben. Wel lijken bepaalde maatregelen te helpen om het risico op een aanval te verkleinen. Twee weken geleden publiceerde de Cruising Association hun nieuwste inzichten. Wat kun je doen als je langs de Portugese of Spaanse kust gaat zeilen?
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Fonteinkruid: de actuele situatie
21-06-2023

Iedereen heeft er weleens van gehoord: fonteinkruid. Zodra het kwik stijgt, steekt deze waterplant de kop op in bepaalde vaargebieden in Nederland. Fonteinkruid zorgt voor veel hinder en het kan zelfs tot gevaarlijke situaties leiden. Toch, als je je reis goed voorbereidt kun je prima in deze gebieden zeilen. Het enige wat je hoeft te doen is om de velden heen gaan, net als je doet bij de zandbakken op het Wad. Jeen de Leur, coördinator maaien waterplanten IJmeer/Markermeer, vertelt ons meer over de situatie van het fonteinkruid anno juni 2023.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© The Ocean Race

3. Ocean Race-schipper Kevin Escoffier beschuldigd van ongepast gedrag
06-06-2023

Vlak voor de in-port race in Aarhus kwam PRB-schipper Kevin Escoffier begin juni met verassend nieuws in een bericht op Instagram; hij had besloten zijn rol als schipper bij het Frans/Zwitserse team Holcim PRB neer te leggen vanwege “een vermeend incident” in Newport.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© The Ocean Race

4. Ocean Race bijna in Nederland
01-06-2023

Half juni kwam The Ocean Race naar Nederland. De IMOCA’s, VO65’s en heel veel (internationale) zeilfanaten verzamelden zich in Scheveningen voor de laatste stop-over. Van 11 tot en met 15 juni kon je de raceboten en hun zeilers zelf aan de kade bewonderen en op het water in actie zien. Het was een unieke kans om bij de grootste zeilrace rond de wereld te zijn!
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Vader en dochter naar de Carieb: hoezo windkracht vier?
15-06-2023

Woeshhhh! Met veel geraas breekt de volgende golf naast onze boot. Dit is toch heel wat anders dan vanmorgen beloofd, zeg ik tegen Annabelle. De beloofde wind voor vandaag en morgen van windkracht vier en dan afnemend, is na een rustige start intussen opgelopen naar ruim 30 knopen, dus windkracht zeven!
Klik hier om het hele artikel te lezen

Lees hier de 5 best gelezen artikelen van de maand mei

Omslagfoto: © nature-pix.

Tags: Last modified: 1 juli 2023
Sluiten