Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand mei

De populairste berichten op Zeilen.nl

11:11

zeilboot zinkt door orka-aanval

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand mei op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Zeiljacht zinkt na orka-aanval, bemanning gered
08-05-2023

Afgelopen vrijdag zonk een zeiljacht door een aanval van orka’s voor de kust van Cádiz. Het roer brak af door herhaaldelijke stoten van drie orka’s en de boot raakte lek. De vier zeilers zijn gelukkig door de reddingsdiensten gered. De boot had inmiddels echter al zoveel water gemaakt, dat ze niet meer gesleept kon worden. Het jacht raakte op drift en zonk uiteindelijk driehonderd meter voor de kust, zo meldde een Spaanse nieuwssite.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Big C Atlantic Challenge

2. De Atlantische Oceaan oversteken met een boot van 1 meter lang
10-05-2023

De Atlantische Oceaan oversteken in een microyacht van net iets meer dan 1 meter lang. Het lijkt onmogelijk, maar de Britse Andrew Bedwell (49) is van plan het te doen. Hij wil met zijn Big C het wereldrecord verbreken om met het kleinste schip van Canada naar Engeland te varen. In mei start hij aan zijn tocht van 1900 mijl.
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Twee twintigers met tussenpensioen: verliefd op de boot
10-05-2023

Het is inmiddels mei 2021. We zijn de afgelopen dagen keihard bezig geweest om de prachtige Sigma 38 die we een maandje eerder achtereenvolgens bezichtigd, begeerd, gekeurd en gekocht hebben van een nieuwe laag antifouling te voorzien. Eigenlijk is dat ook het enige echt grote onderhoud dat moest gebeuren, verder is ze volledig zeilklaar en in prachtige staat. 
Klik hier om het hele artikel te lezen

4. Enquête: droogtoiletten en verzegelingsplicht
19-05-2023

In 2026 treedt (vooralsnog) een verzegelingsplicht in werking, zodat er geen ontlasting meer in het oppervlaktewater geloosd kan worden. Een hoop gedoe en lange wachtrijen bij uitzuigstations voor vuilwatertanks dreigen. Wij zijn benieuwd: hoe ga jij hiermee om? Welke plannen heb jij gemaakt om aan de nieuwe regelgeving te voldoen?
Vul de enquête in

5. Je oude boot ten dode opgeschreven? Of toch niet?
21-04-2023

Boot Uma, van vertrekkers Dan Deckert & Kika Kevs, is vijftig jaar oud. Zelfs na acht jaar voltijd wonen en reizen op hun Uma voelt het soms nog steeds onwerkelijk dat ze van een versleten, oude boot een liefdevol thuis hebben gemaakt en dat zij van reizen rond de wereld hun leven hebben gemaakt. Toch stellen zij zichzelf bij elk (klus)project de vraag of het nog de moeite het waard is om er tijd, geld en energie in te steken. De boot is immers toch al op leeftijd… En polyester heeft niet het eeuwige leven, toch?
Klik hier om het hele artikel te lezen

Lees hier de 5 best gelezen artikelen van de maand april

Tags: Last modified: 24 mei 2023
Sluiten