The Ocean Race

Ocean Race-schipper Kevin Escoffier beschuldigd van ongepast gedrag

De Franse zeiler legt taak als schipper bij Holcim-PRB neer

16:24

Vlak voor de in-port race in Aarhus kwam PRB-schipper Kevin Escoffier afgelopen weekend met verrassend nieuws in een bericht op Instagram; hij had besloten zijn rol als schipper bij het Frans/Zwitserse team Holcim PRB neer te leggen vanwege “een vermeend incident” in Newport.

Ongepast gedrag

Vanochtend vroeg liet de wedstrijdorganisatie weten dat er geen officiële klacht is ingediend. Desondanks is de Franse zeilersfederatie een onderzoek gestart naar het incident. Het oorspronkelijke bericht van de 43-jarige schipper op Instagram is inmiddels aangepast.

Maandag verduidelijkte de president van de Franse Zeilfederatie Jean-Luc Denéchau de toedracht van het onderzoek: “Het vermeende incident dat de schipper noemde in zijn bericht betreft ongepast gedrag jegens een jonge vrouw tijdens een feest in Newport.” Denéchau liet weten dat als de aantijging waar blijken te zijn, het gedrag niet getolereerd zal worden.

Voorlaatste etappe

Benjamin Schwartz zal bij PRB de honneurs als schipper waarnemen. Verder varen Abby Ehler en Martin Le Pape mee. De meest prominente nieuwkomer is Yoann Richomme, die enkele weken geleden zijn eigen, gloednieuwe IMOCA Paprec Arkea van stapel zag lopen.

De voorlaatste etappe van The Ocean Race voert van Aarhus via een omweg voor een fly by in Kiel naar Den Haag. De start is donderdag om 12.05 voor de VO65s en om 14.10 voor de IMOCA’s. Met behulp van een VPN is het mogelijk de start live te volgen via het officiële Ocean Race YouTube-kanaal.

Last modified: 4 april 2024
Sluiten