Actueel

Aan de bak tijdens NSR

15:53

De verwachting is dat het komend weekend goed gaat waaien. De bemanning, op de 150 ingeschreven boten, kan dus aan de bak. “We houden het weerbeeld nauwlettend in de gaten. Zeker de stormwaarschuwing voor zaterdag,” Frans Driessen – race director North Sea Regatta. Met het onweer van afgelopen week benadrukt Frans Driessen nogmaals dat veiligheid voorop staat en dat per klasse bekeken wordt of het verantwoordelijk is om het water op te gaan.

Praktische informatie

Er worden dit weekend drie wedstrijdbanen uitgelegd, waar in totaal vijftien klassen van start gaan. Het wedstrijdcomité streeft naar drie à vier wedstrijden per dag. Het deelnemersveld bestaat uit internationale pro-zeilers, offshore talenten in opleiding, aanstormend olympisch talent, veel ‘normale’ wedstrijdzeilers en zeilliefhebbers uit verschillende landen.

Wie zoal op het water?

Dit jaar is de jeugd sterk vertegenwoordigd tijdens de North Sea Regatta, onder andere zullen aanwezig zijn het Holland Ocean Races Talenten Team op de Volvo Ocean Race-boot Boudragon en de studenten van Rotterdam Offshore Sailing Team (ROST). Op de kleinere sportbotenbaan doet aanstormend olympisch talent Scipio Houtman mee in de 49er-klasse en bij de dames in de 49erFX olympisch zeiler Annemiek Bekkering.

Vooruit kijken

Frans Driessen hoopt volgend jaar, een jubileumjaar, meer registraties binnen te krijgen. “We zien het wedstrijdzeilen in populariteit afnemen en ook de vergrijzing helpt niet. Jaren geleden hadden we nog 250 schepen aan de start, hopelijk volgend jaar ook weer.”

Wij, van Zeilen, zijn in ieder geval dit weekend in Scheveningen te vinden. We wensen iedereen veel plezier en succes op het water. Het gaat lekker waaien!

Meer informatie vind je op: www.nsr.nl

Foto’s: Sander van der Borch

Tags: , , Last modified: 19 juni 2019
Sluiten