Wedstrijden

Nieuwe race: zeilen langs windparken en productieplatforms

17:18

Start Vuurschepenrace. North Sea regatta, Scheveningen, Tuesday 28th of May 2019.

De North Sea Race en de 75e editie van de Vuurschepenrace gaan dit jaar niet door, maar North Sea Regatta (NSR) komt met een alternatief! Voor het Hemelvaartsweekend, op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei, heeft de organisatie een nieuwe zeilrace bedacht: de NSR C-19 Windmill Race. De wedstrijd heeft een gevarieerd en uitdagend parcours dat de deelnemers in een achtvorm over de Noordzee langs boeien, windparken en productieplatforms terug naar Scheveningen voert.

Voor ORC/IRC 1 en 2 plus de Double Handed-klasse is er een lange baan van 160 mijl en voor ORC 3 en de SW-klasse een kortere baan van 130 mijl. “De NSR C-19 Windmill Race is een mooie, alternatieve offshore race voor de de RORC North Sea Race en de Vuurschepenrace die beide als gevolg van de strenge inreisbeperkingen in Engeland vanwege het coronavirus niet door kunnen gaan,” zegt Peter Tjalma, voorzitter van de Stichting North Sea Regatta.

Volgens de coronamaatregelen

Frans Driessen, North Sea Regatta Event Director, voegt daaraan toe: “Op Hemelvaartsdag, de dag voor de start, kunnen de schipper en bemanning de boten klaarmaken voor de offshore race. Zowel op Hemelvaartsdag als bij de prijsuitreiking zal er een mooi programma zijn. Dit is afgestemd op de Covid-maatregelen van dat moment.”

Rolex Fastnet Race

De NSR C-19 Windmill Race draagt bij als kwalificatie voor de Rolex Fastnet Race 2021 waarvoor tenminste de helft van de bemanning (met een minimum van twee) inclusief de schipper 300 mijl op zee moeten hebben meegedaan met offshore races. Dat zijn races van meer dan 75 mijl inclusief een nacht op zee.
“Nu de Vuurschepenrace niet doorgaat is er ruimte voor een extra qualifying race voor de Rolex Fastnet Race,” vertelt Driessen. “Als daarvoor belangstelling is kunnen schippers een mailtje sturen naar info@nsrl.nl.”

Ga jij je inschrijven voor deze nieuwe offshore wedstrijd? Zo ja, klik dan hier om je te registeren.

Klik op de afbeelding om het parcours beter te kunnen bekijken.

Lees ook: Competitie tijdens corona; deze prestatietochten winnen populariteit
En: Inschrijflijst Rolex Fastnet Race razendsnel vol

Omslagfoto: © Sander van der Borch

Tags: , , , , , Last modified: 5 maart 2021
Sluiten