Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand september

16:58

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand september van Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Video: zo moet je dus níet afmeren
02-09-2019

Natuurlijk kun je niet altijd streeploos ergens afmeren, want er kunnen weleens onvoorziene factoren opspelen. Maar de schippers, of andere bemanningsleden, die in de onderstaande video te zien zijn maken het wel heel erg bont… Bij deze fails helpen stootwillen in elk geval niet meer (en een schaamtegevoel is best op zijn plaats).
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Premium: uit de hand gelopen delivery
11-09-2019

Op een Facebookgroep ziet Nico Kuijper een urgente oproep voorbijkomen. “Wie zeilt mijn boot van Kroatië naar Griekenland?” Daar hoeft hij niet lang over na te denken. Het wordt een zeiltocht om niet snel te vergeten.
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Gestrande zeilboot roept tot op heden alleen maar vragen op
22-09-2019

Zaterdagochtend 21 september rond 08:00 uur werd de KNRM station Noordwijk opgeroepen voor een zeilboot aan de grond ter hoogte van de Duindamseslag in Noordwijk. Ter plaatse bleek dat er geen opvarenden aanwezig waren. De KNRM heeft de boot, die onder Nederlandse vlag vaart, losgetrokken en naar de haven van IJmuiden gesleept.
Klik hier om het hele artikel te lezen

4. Zó kook je een lekker eitje in de waterkoker
13-09-2019

Je hebt geen gasfles aan boord of deze is leeg, maar je heb wel veel trek in een gekookt eitje… Dan hebben we goed nieuws! Zeilen is namelijk op de steiger ter oren gekomen dat je een ei ook prima kunt koken in een waterkoker. We namen de proef op de som en wat blijkt… het werkt! Lees hieronder stap voor stap hoe jou dat ook lukt.
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Bylgia is in aantocht
25-09-2019

De Bylgia, van oud zeezeiler Eilco Kasemier (overleden op 02-06-2018), is in aantocht richting Nederlandse wateren. Kasemier slaagde er in om in zijn eentje tegen de wind in en van Oost naar West de wereld rond te zeilen met zijn zeiljacht Bylgia. Op 18 augustus 1978 voer Kasemier IJmuiden binnen, waar hij door duizenden mensen werd toegejuicht. Zijn avonturen hebben daarna nog meer bekendheid gekregen door het stripboek Alleen rond de Wereld van Gerard van Straaten.
Klik hier om het hele artikel te lezen

En hier vind de best gelezen artikelen van de maand augustus!

Omslagfoto: Screenshot YouTube-video Cyprus Sailing Tv

Tags: , , Last modified: 31 oktober 2019
Sluiten