Aan boord

Help, kou! Zo maak je boot en bemanning winterklaar

Op de kant of in het water

10:28

Het winterseizoen breekt aan: tijd om je boot winterklaar te maken. Of je nou de hele winter lekker door zeilt, de boot op de kant zet of winter-zeilkaar in het water laat; haar voorbereiden op koud weer is belangrijk. Waar moet je allemaal aan denken als je je boot afsluit, hoe blijf je zelf warm tijdens een winterse zeiltocht en welke evenementen zijn er de komende maanden? In dit artikel vind je de beste tips om de winter goed door te komen.

Winterklaar maken

Hoe je je boot goed de winter doorhelpt, lees je hier. Wat kun je ook alweer het beste doen met je accu’s? En hoe houd je je motor vorstvrij? Ook lees je onder andere hoe je het drinkwatersysteem van je boot het beste klaar maakt voor de kou en of overwinteren met een lege of volle brandstoftank nou beter is.

Winterstalling

Als je ervoor kiest om je boot op de kant te zetten, zijn er een aantal punten waar je extra aandacht aan moet besteden. Tien belangrijke punten om op te letten wanneer de boot uit het water gaat, vind je in dit artikel.

Boot winterklaar maken

Winter-zeilklare boot

Laat je je boot in het water en wil je ook ’s winters af en toe het water op? Lees dan hier hoe je je boot winter-zeilklaar maakt. Met dit stappenplan kun je op een mooie dag zo de zeilen hijsen, maar hoef je je geen zorgen te maken als je boot in guur weer in de haven ligt.

Evenementen en activiteiten

Om ook tijdens de koudere maanden in de zeilstemming blijven, hebben we een aantal evenementen op een rij gezet om deze winter op de kalender te zetten. Het overzicht van zeilwedstrijden, webinars en andere leuke activiteiten om aan deel te nemen vind je hier. Voor degenen die het winterseizoen lekker doorzeilen, vind je tenslotte in dit artikel de beste tips om warm te blijven op het water.

Hulp nodig? Bestel de checklist winterklaar voor 4 euro in onze webshop

Aftanken?

Omslagfoto: Flickr, thisislaksa

Last modified: 26 oktober 2023
Sluiten