Actueel

Activiteiten om deze winter in de zeilstemming te blijven

Winterwedstrijden, webinars en meer

08:47

Het winterseizoen nadert en dat betekent voor velen ook het einde van het vaarseizoen. Voor wie echter de winter door wil zeilen of met andere activiteiten in de zeilstemming wil blijven, hebben we een aantal leuke evenementen voor deze winter op een rij gezet.

Winterwedstrijden

Winterwedstrijden bij een lokale zeilvereniging zijn een goede stok achter de deur om ook in de koudere maanden regelmatig het water op te gaan. Voor deze wedstrijden hoef je meestal geen lid te zijn bij de vereniging en meedoen kan tegen een schappelijke prijs. Ook kun je je vaak als opstapper aanmelden om een wedstrijd of serie mee te varen.

zeilen winter
(c) Janneke Kuysters

Doe bijvoorbeeld mee aan de wintercompetitie bij WSV Hoorn of sluit aan bij de IJspegeltrophy die vanuit Scheveningen gezeild wordt. Ook in Colijnsplaat zeilen ze de hele winter door met de Goofies Race, net als in Enkhuizen en Lelystad. De lijst met wintercompetities die door het hele land gevaren worden is lang, dus zoek vooral een leuke zeilvereniging in de buurt uit om bij aan te sluiten.

Webinars en lezingen

Als je liever vanaf de bank thuis dan vanuit de kuip in de zeilstemming komt, biedt onze webinarreeks van dit najaar een uitkomst. Verschillende onderwerpen komen aan bod in de serie; van hoe je slim een tweedehands boot koopt tot zeilen op het Wad of een tochtplanning voor de Oostzee maken. Meer informatie over de najaarsreeks webinars vind je hier.

Ook de IJspegel Acedemy in Scheveningen organiseert deze winter lezingen. Alle geïnteresseerde (wedstrijd)zeilers zijn om de week op dinsdag welkom in het clubhuis in de jachthaven. Meer informatie over de verschillende lezingen vind je hier.

Offshore wedstrijden volgen

Een andere manier om vanuit huis te genieten van een zeilavontuur, is door het volgen van grote offshore wedstrijden. Zo zijn de deelnemers aan de Mini Transat alweer een paar weken onderweg naar de andere kant van de Atlantische Oceaan. Ook de eerste editie van de Ocean Globe Race vertrok een paar weken geleden voor een wedstrijd rond de wereld en is online uitgebreid te volgen. Lees hier meer over de verschillende offshore wedstrijden die momenteel gevaren worden en hoe je op de hoogte kunt blijven.

Boot Düsseldorf

Tenslotte vindt eind januari Boot Düsseldorf plaats, de grootste overdekte botenshow ter wereld. Ook voor zeilers is daar veel te beleven met meer dan honderd aanwezige fabrikanten, verenigingen en wedstrijdorganisaties. Van lezingen van professionele zeilers tot zelf zeilen in een optimist, een ‘classic forum’ over historische zeilschepen en heel veel zeilboten om te bekijken; er is voor elke zeiler wel wat wils.

Welk evenement staat bij jou al in de agenda voor deze winter? Laat ons hieronder in de reacties weten waarom dit evenement niet in de kalender mag ontbreken en wie weet nemen we het mee in een volgend artikel!

Omslagfoto: Eric van den Bandt

Tags: , Last modified: 14 oktober 2023
Sluiten