The Ocean Race

MAPFRE opnieuw in Volvo Ocean Race

13:18

Het Spaanse team MAPFRE is terug in de Volvo Ocean Race. Het is na AkzoNobel en Dongfeng het derde team dat officieel bekend is gemaakt. Het is de negende keer dat een Spaans team deelneemt aan de Volvo Ocean Race, het lukte alleen nog nooit om de winst te pakken.

De Spaanse zeiler Pedro Campos zal opnieuw de campagne leiden. De schipper en de bemanning zijn nog niet bekendgemaakt. “We zijn erg dankbaar en trots om MAPFRE weer als sponsor te hebben in ons grote Volvo Ocean Race-avontuur. Het is waarschijnlijk het langste, zwaarste en meest extreme evenement in de sportwereld.  Om met een kans op winst aan de startlijn in Alicante te verschijnen is onze eerstvolgende uitdaging voor de komende maanden”, aldus Campos.

In de vorige editie van 2014-15 won team MAPFRE de etappe naar Auckland, Nieuw-Zeeland en wist nog drie keer op het podium te eindigen. Het team werd uiteindelijk vierde in het eindklassement.

Spaans feestje

Eerder werd de Spaanse kuststad Alicante aangewezen als starlocatie voor de komende drie edities. “Het is fantastisch nieuws om deelname van een Spaans team in de komende editie te kunnen bevestigen,” zegt Volvo Ocean Race-CEO Mark Turner. “Spanje heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de race, het zal fantastisch worden om de menigte van Spaanse fans in oktober in de haven te horen juichen voor hun team, MAPFRE.”

Tags: Last modified: 20 mei 2021
Sluiten