Actueel

Begint het Nederlandse feestje al in Göteborg?

13:10

Team Brunel is MAPFRE voorbij. Met een krap verschil van nog geen halve mijl met MAPFRE vaart het Nederlandse team onder leiding van Bouwe Bekking richting Göteborg. Alle punten zijn hard nodig om de eindoverwinning nog te kunnen pakken.

Inhaalslag

(c) Sam Greenfield/Volvo Ocean Race

Team Brunel moest een tijdje toekijken hoe de rode boten op kop voeren. Na hard pushen is het ze dus gelukt om MAPFRE in te halen. Voordat Brunel op kop lag zei Bekking nog het volgende: “We gaan goed, we blijven pushen. Het voelt goed als je ziet dat de afstand tot de twee boten die voor je liggen korter wordt. Het gaat hier niet om de winst, iemand anders mag winnen wij moeten de rode boten van Mapfre en Dongfeng voorbij. We willen en moeten ze verslaan om onze hoop op een overall overwinning levend te houden.”

(c) Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Kort maar krachtig

De etappe naar Göteborg is kort, maar zeer krachtig. De top drie in het algemeen klassement moeten hard werken voor de punten en de drie boten, Dongfeng, MAPFRE en Team Brunel lijken goed aan elkaar gewaagd. Nog zo’n 200 mijl tot de finish. Met de snelheden van nu, zo rond de 20 knoop, komen de boten rond middernacht aan. Er kan nog veel gebeuren, maar het is goed mogelijk dat het Nederlandse Volvo-feestje al in Göteborg begint.

Gelijkspel?

(c) Sam Greenfield/Volvo Ocean Race

Als Team Brunel daadwerkelijk deze etappe wint, MAPFRE tweede wordt en ook AkzoNobel en Dongfeng hun plek behouden, dan staan Team Brunel en MAPFRE gelijk met 65 punten. Dongfeng komt daar dan meteen achter met 64 punten. De laatste etappe naar Den Haag toe wordt vrijwel zeker de beslissende etappe. Spannend!

 

Lees ook:

Omslagfoto: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

 

 

Tags: , , , Last modified: 15 juni 2018
Sluiten