Nieuws

24 juni 2018: Dongfeng Race Team wint de Volvo Ocean Race

16:30

(C) Benoit Stichelbaut / Dongfeng Race

Vandaag precies een jaar geleden, 24 juni 2018, eindigde het Chinees-Franse Dongfeng Race Team als eerste in de Volvo Ocean Race. Met deze prestatie werden Carolijn Brouwer en teamgenoot Marie Riou de eerste vrouwen die de VOR hebben gewonnen. De bloedstollende laatste etappe, van Göteborg naar Den Haag, ging de boeken in als misschien wel de allerspannendste finish óóit in de racegeschiedenis. Dongfeng Race Team, het Nederlandse Team Brunel en het Spaanse MAPFRE begonnen alle drie aan de laatste etappe met een gelijk aantal punten.

Tot het laatste moment streden er dus drie teams om de felbegeerde eerste podiumplaats. Na ruim 45.000 mijl werd het eindresultaat van de Volvo Ocean Race pas in de laatste 20 mijl beslist. Schipper Charles Caudrelier en navigator Pascal Bidégorry namen op het laatste moment een gedurfde beslissing om het anders te doen dan de andere teams. Uiteindelijk hebben zij met deze actie de rest van de vloot achter zich weten te laten en werd duidelijk dat Dongfeng Race Team de overwinning zou behalen.

Bekijk hieronder de video van de dolblije Dongfeng Race Team-bemanning:

The Ocean Race

Eerder werd al bekend dat de Volvo Ocean Race nu kortweg The Ocean Race wordt genoemd. In 2021 zal eind augustus of begin september de wedstrijd vanuit Alicante starten. Ten opzichte van de afgelopen editie zullen er een aantal dingen veranderen. Zo zullen er twee typen boten (IMOCA’s & VO65’s) meevaren, zullen er meer jongeren en vrouwen participeren en kunnen teams hun eigen On Board Reporters uitkiezen. Klik hier om meer te lezen over de veranderingen.

Omslagfoto: Benoit Stichelbaut / Dongfeng Race

Tags: , , , , , , , Last modified: 24 juni 2019
Sluiten