The Ocean Race

Brunel koploper door tactische zet

16:48

image-2klienNa veel stuivertje wisselen is het Team Brunel dat op dit moment op kop zeilt tijdens de Volvo Ocean Race. Daar was een tactische zet voor nodig.

“Waarom heeft Team Brunel gisteren zo’n vreemde route gekozen, zullen de fans die ons thuis volgen vast denken”, zegt Bouwe Bekking met een zuur gezicht. Zittend op het kleine bankje tuurt hij naar de navigatie-schermen van Andrew Cape. Het is een donker hol en de enige lichtbron is het kleine computerscherm. “We varen nu overduidelijk de verkeerde kant op”, vervolgt hij.

Bekking & Co

Zoals altijd zat er ook nu weer een gedachte achter deze tactische zet van Bekking & Co. Team Brunel voer 400 mijl uit de Braziliaanse kust richting het zuiden. Pal voor het Nederlandse team lag een enorm hogedrukgebied. Bekking: “Hier staat vrijwel geen wind. Zie het als een betonnen muur, waar je onmogelijk doorheen komt. Ongeveer 50 mijl richting naar de kust rukten de achterliggende boten op, met veel meer wind in het verschiet.” En dus besloten Bekking en Cape om te gijpen en meer naar de kust terug te varen.

“Ik heb er een goed en slecht gevoel over”, zegt navigator Cape. “Slecht omdat we exact de andere kant opvaren dan waar Kaapstad ligt. Goed omdat we met deze zet uiteindelijk eerder in Kaapstad aankomen.”

Tags: Last modified: 22 april 2021
Sluiten