The Ocean Race

Brunel haalt Capey terug en voegt Ehler toe

16:49

Leg Zero, on board Brunel
Leg Zero, on board Brunel. Photo by James Blake/Volvo Ocean Race. 11 September, 2017

Schipper Bouwe Bekking haalt navigator Andrew Cape terug en voegt de Britse Abby Ehler toe. De twee hebben bij elkaar opgeteld acht Volvo Ocean Races gevaren. Navigator Cape stapt voor de derde keer aan boord bij schipper Bekking en voor Abby Ehler wordt het een hereniging met oud team SCA-ploeggenoot Annie Lush. Ehler maakte in 2001-2002 haar Race-debuut met Amer Sports Too. In 2014 trad zij toe tot Team SCA. De 55-jarige navigator Andrew Cape, bijnaam Capey, begint aan zijn zevende editie. De derde samen met Bekking en de tweede met Team Brunel.

Abby Ehler sluit na 27 weken op zee met SCA haar zoontje weer in haar armen. (c) Nic Bothma

 

Meeste zeemijlen in de benen

De achtvoudige Volvo-veteraan Bekking over Abby: “Abby is één van de vrouwen met de meeste zeemijlen in de benen. Ik ken haar al sinds de Amer Sports-campagne van 2001-2002. Ze is een zeer goede zeilster, dus we zijn blij met haar komst bij Team Brunel. Ze beschikt over veel technische kennis en neemt daarom de rol van bootmanager op zich.”

Abby reageert verheugd: “Ik vind het geweldig om bij Team Brunel te komen. Ze hebben één van de meest ervaren schippers van de Race, aangevuld met jonge, talentvolle zeilers van de recente America’s Cup en enkele doorgewinterde oceaanzeilers. Daarnaast vind ik het ook geweldig om weer met mijn vroegere ploeggenoot, Annie Lush, te varen en verder te bouwen op onze prestatie van de vorige campagne.”

Andrew ‘Capey’ Cape. (c) Stefan Coppers /Team Brunel

Beste zeil-CV

“Bouwe en ik hebben al zoveel races samen gezeild” vertelt Capey. “We kennen elkaar door en door. Ik ben er weer bij, omdat ik in dit team geloof en ik graag mijn ervaring wil overdragen. Uiteindelijk is dit een competitie en ik wil winnen.”

“Met Andrew hebben we één van de beste navigators in de wereld. Kijk maar naar zijn zeil-CV,’’ vertelt Bekking. “Wat heeft hij niet gewonnen? We kunnen goed samenwerken en hebben vertrouwen in elkaar. Dat is een must als je de wereld rond gaat.”

Voor zowel Team Brunel als de andere zeven deelnemende teams zijn het de laatste trainingsdagen voordat op 18 september in Lissabon de verplichte onderhoudsperiode begint. Op 12 oktober zeilen de teams naar Alicante, waar op 22 oktober de titanenstrijd van start gaat.

AFP Photo/Jonathan Nackstrand

Coverfoto: James Blake/Volvo Ocean Race.

Tags: Last modified: 20 mei 2021
Sluiten