The Ocean Race

Met Annie Lush op de fiets

07:15

De Engelse zeilster Annie Lush ligt nog steeds op de ‘ziekenboeg’ aan boord van Team Brunel. Afgelopen weekend werd ze door een golf gegrepen en tegen de reling achterop de boot gesmeten. Daarbij blesseerde ze haar rug. Ze kan nog steeds geen wachten meedraaien en moet plat blijven liggen. Maar ze is in goede handen van het team.

Gangmaker

Dat Annie een echte gangmaker in het team is, bleek toen we op de teambasis met haar spraken. Het werd een wat ongebruikelijk interview… Op de fiets! We spraken met haar over haar favoriete smokkelwaar en keken hoe goed haar Nederlands inmiddels was.

Annie rust uit. (c) Rich Edwards/Volvo Ocean

Gewoon toekijken

Schipper Bouwe Bekking schreef in zijn blog over de blessure van Annie. Hij beschrijft op meelevende wijze waar Annie doorheen gaat:

Stel je voor
Stel je voor dat je een droom hebt die je waarmaakt. Uren van hard werken, toewijding en taaie arbeid en doorzettingsvermogen die je in een project hebt gestoken. Je left je droom en dan… BAM. Totaal onverwacht ben je aan de kant gezet door een ongeluk. In dit geval ben je nog wel non-stop met je team en dat maakt het nog vreemder. Bovendien kan je niet meehelpen en dat is wel het ergste wat er is. Gewoon toekijken en je hulpeloos en eenzaam voelen. Ik kan het mis hebben (maar ik weet dat dat niet zo is), maar dit is wat er nu door Annie’s hoofd gaat. De blessure is erger dan verwacht en ze moet nog te kooi blijven. […] Annie is in hele goede handen en we zorgen zo goed mogelijk voor haar. We steunen haar ook zodat dit niet zodat ze haar gedachten wat kan verzetten.”
[Bron: www.brunelsailing.net]

(c) Ugo Fonolla/Volvo Ocean Race

Fingers crossed!

Op de redactie houden we onze fingers crossed voor Annie. Natuurlijk hopen wij met Team Brunel mee dat ze zo snel mogelijk weer aan de bak kan in het team. Met biggetjes!

Meer lezen?

In onze Volvo Ocean Race special (Zeilen #11) gaf Annie Lush ons een inkijkje in het dagelijkse leven aan boord van een Volvo Ocean Racer. Benieuwd hoe het er aan boord aan toegaat? Koop het nummer dan hier.

Tags: Last modified: 20 mei 2021
Sluiten