Wedstrijden

Rosalin Kuiper stapt aan boord bij Team Holcim-PRB

Ze staat samen met Nicolas Lunven aan het roer

16:10

Rosalin Kuiper heeft mooi nieuws gedeeld. De 28-jarige zeilster, die de afgelopen editie op een Imoca in The Ocean Race meevoer, gaat verder varen onder de Zwitserse vlag. Ze laat weten dat ze afgelopen zomer door Team Holcim-PRB gevraagd is om samen met Nicolas Lunven een nieuw zeilteam samen te stellen (dat zich inzet voor duurzaamheid).

Op socials deelt Kuiper vol trots dat zij de handen ineen heeft geslagen met Team Holcim-PRB. “Nicolas zal in 2024 de Vendée Globe varen en hierna neem ik de rol van schipper over en leid ik het team in The Ocean Race Europe in 2025 en in daaropvolgende races. Het is een enorme kans en ik ben erg blij”, schrijft ze in haar bericht.

Vrienden voor het leven

“Het is een eer om met Nico te mogen werken, we hebben samen met Team Malizia de wereld rond gevaren en zijn als familie geworden,” zo vervolgt zij. “Zijn expertise op het gebied van weer, training en prestaties is enorm en zijn karakter is heel prettig. Samen doen we er alles aan om een sterk team op te bouwen dat klaar is voor onze toekomstige uitdagingen!”

Verder richt ze ook het woord tot Boris Herrmann, schipper van Team Malizia. “Ik heb vrienden voor het leven gemaakt binnen dit team, dus bedankt voor je begeleiding en steun terwijl we deze volgende uitdaging aangaan.”

Rosalin en Nicolas finishten als tweede met Team Malizia in de Imoca-klasse van de afgelopen editie van The Ocean Race.
Het duo draagt vanaf nu de kleuren van Holcim-PRB.

 

Omslagfoto: © The Ocean Race

Tags: , Last modified: 19 september 2023
Sluiten