Nieuws, The Ocean Race

Ocean Race in onze achtertuin

IMOCA’s, VO65’s en hun zeilers in het écht

12:06

Van 11 tot en met 15 juni komt The Ocean Race naar Den Haag. De elf wedstrijdboten, hun zeilers, walteams en heel veel fans verzamelen zich dan in de haven van Scheveningen. Je kunt de finish, in-port races en de start van de laatste etappe zelf vanaf de kade volgen. Bekijk ook de raceboten in de haven van dichtbij en loop rond tussen de bekende zeilers. Dichter bij The Ocean Race kun je niet komen! In dit artikel vind je het programma en alle praktische informatie om zelf naar Scheveningen te komen.

Nederlandse topzeilers

Twee weken geleden zeilden we mee met Team JAJO, die hard aan het trainen zijn om weer in actie te komen bij de sprintcup. Donderdag 8 juni zullen ze namelijk weer aan de start verschijnen van Stage 2 in Aarhus. Slechts drie dagen later is vervolgens de verwachte finish in Den Haag, op 11 juni rond twee uur ’s middags. De IMOCA’S, met aan boord van Team Malizia ook Rosalin Kuiper, worden die avond om zes uur verwacht. Die middag en de dagen daarna kun je de racemonsters en hun (Nederlandse) topzeilers zelf bewonderen in de haven van Scheveningen. Alvast een virtueel kijkje nemen aan boord van een IMOCA? Dat kan met deze boottour van Rosalin Kuiper.

Ocean Race boten voor de kust in actie

Na een rustdag zullen de IMOCA’s dinsdagochtend 13 juni een pro-am race varen voor de kust van Scheveningen. Tijdens deze race in Itajaí konden Zeilen-reporters Joost en Marrit meevaren aan boord van Holcim-PRB, met Annemieke Bes. Van deze spectaculaire ervaring maakten ze deze video. Dezelfde avond volgt de in-port race, die bij een gelijkstand aan het eind ook mee telt voor de winst. Woensdag zeilen de VO65’s ’s ochtends hun pro-am race en om half zes hun in-port race. Je kunt dan dus zelf de Ocean Race boten in volle actie zien vanaf de kade of het strand.

Elke dag vind je naast allerlei activiteiten die we al eerder aankondigden, foodtrucks, live-acts en straattheater in het Ocean Live Park. Op donderdag 15 juni zullen de VO65’s en de IMOCA’S tenslotte starten aan de laatste, allesbeslissende etappe naar Genua.

the ocean race den haag
Plategrond Ocean Live Park (klik hier voor een grotere versie). (c) The Ocean Race The Hague.

Praktische informatie

Toegang tot het livepark is gratis en het park is op zondag en maandag van 12:00 tot 21:00 geopend. Van dinsdag tot donderdag kun je er van 11:00 tot 21:00 terecht. De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Den Haag Centraal vertrekt ieder uur een pendelboot naar de Haringkade. De tocht kost vijf euro en duurt twintig minuten. Ook met de tram of bus kun je er gemakkelijk komen. De VO65’s liggen aan de Vissershavenweg en de IMOCA’s aan de Dr. Lelykade. De meeste festiviteiten vinden plaats in het hoekje van de Vissershaven. Meer informatie vind je hier.

Programma Ocean Live Park Scheveningen
Elke dag: foodtrucks, live-acts, straattheater

Zondag 11 juni
Verwachte aankomst vanuit Aarhus;
14:00 VO65’s
18:00 IMOCA’s

Dinsdag 13 juni
11:30 – 14:00 Pro-am race IMOCA’s
17:30 – 19:00 In-port race IMOCA’s
19:30               Prijsuitreiking races

Woensdag 14 juni
11:30 – 14:00 Pro-am race VO65’s
17:30 – 19:00 In-port race VO65’s
19:30               Prijsuitreiking races

Donderdag 15 juni
13:00              Start 2e etappe VO65’s
18:00               Start 7de etappe IMOCA’s

Omslagfoto: Ainhoa Sanchez/Volvo AB

Tags: , , , , Last modified: 30 mei 2023
Sluiten