Olympische Spelen

Olympisch ticket Rutger van Schaardenburg

MEDEMBLIK - Zeiler Rutger van Schaardenburg heeft zich vrijdag verzekerd van een olympisch ticket in de Laserklasse. 

18:19

MEDEMBLIK – Zeiler Rutger van Schaardenburg heeft zich vrijdag verzekerd van een olympisch ticket in de Laserklasse. MEDEMBLIK – Zeiler Rutger van Schaardenburg heeft zich vrijdag verzekerd van een olympisch ticket in de Laserklasse. De 24-jarige Hagenaar verdedigde op de vierde dag van de Delta Lloyd Regatta in Medemblik zijn leidende positie in het klassement.

Met een voorsprong van zeven punten op de Fransman Jean-Baptiste Bernaz begint hij zaterdag aan de medalrace, met tien finalisten en dubbele punten.

Roelof Bouwmeester, de olympische rivaal van Van Schaardenburg, gaat in de finale als nummer drie van start, op negentien punten van zijn trainingsmakker. De 27-jarige Fries had in het eindklassement dertien plaatsen boven Van Schaardenburg moeten eindigen om nog in aanmerking te kunnen komen voor Londen 2012. Dat is niet meer mogelijk.

Van Schaardenburg vierde vrijdag na het binnenhalen van het olympische startbewijs een bescheiden feestje in zijn bootje, al wel met een fles champagne aan boord. Door een valse start moest hij in de tiende en laatste dagrace nog wel een diskwalificatie incasseren. Bouwmeester overkwam echter hetzelfde. Daardoor liep Van Schaardenburg vrijwel geen averij op.© ANP

Tags: , , Last modified: 27 juli 2021
Sluiten