Actueel

Hempel World Cup Series: zes dagen zeilen in Miami (+ update)

17:00

From 27 January to 3 February 2019, Miami will host sailors for the second round of the 2019 Hempel World Cup Series in Coconut Grove. More than 650 sailors from 60 nations will race across the 10 Olympic Events. ©TOMAS MOYA/SAILING ENERGY/WORLD SAILING 02 February, 2019.

UPDATE [23-01-2020]: Op het moment van schrijven zit de helft van de tweede ronde van de Hempel World Cup Series in Miami erop. De afgelopen drie dagen hebben de zeilers in zeven verschillende klassen gevaren. Ook het Nederlandse 470 W-tweetal Lobke Berkhout en Afrodite Zegers zeilen op het water in Florida.

Berkhout & Zegers staan voor de aanvang van de vierde dag als zesde (van de zestien deelnemers) in het klassement. De dames in de 470 W-klasse hebben momenteel zes races gezeild. Deze finishten zij als dertiende, tweede, derde, zesde en vierde. Bij de derde wedstrijd werd dit duo net als de huidige nummer 1, 3 en 4 gediskwalificeerd (under rule 30.3). Vandaag en morgen zeilen zij, net als de andere klassen, nog twee wedstrijden. Op zaterdag 25 januari worden de medal races gehouden. Deze kun je via het  YouTube-kanaal van World Sailing volgen.

Bekijk hieronder impressie-video’s van de afgelopen wedstrijddagen:


De video van wedstrijddag 1 kunnen we hier niet plaatsen. Klik hier om deze op Facebook te bekijken.

________________________

Op maandag 20 januari om 11:00 uur lokale tijd gaat de tweede ronde van de Hempel World Cup Series van start. Eind augustus werd de eerste ronde in Enoshima (JPN) gezeild en ditmaal wordt de strijd op het water voor Miami uitgevochten. 205 zeilers, afkomstig uit 50 landen en verdeeld over zeven zeilklassen maken hun opwachting. Voor veel van hen hangt hier veel van af, want dit is de laatste kans om zich te kwalificeren voor Tokio 2020.

De zeilers zullen in de 470 (M & W)-, de Laser-, de Laser Radial en de Finn-klasse het water opgaan. Ook de deelnemers binnen de RS:X-vloten zullen in week 4 van 2020 hun best gaan doen. De zeven medal races worden op zaterdag 25 januari gezeild. Half april wordt de derde ronde van de Hempel World Cup Series in Genoa (ITA) gehouden en van 14 tot en met 21 juni vindt de finale plaats in Enoshima.

Volg de wedstrijden

Je kunt de medal races via het YouTube-kanaal van World Sailing volgen. En via de Facebookpagina van de zeilfederatie blijf je op de hoogte van de wedstrijdresultaten.

Onlangs plaatste World Sailing een terugblik op social media van de 470 W-medal race van 2019. Dit keer zullen Afrodite Zegers en Lobke Berkhout (zij hebben zich al gekwalificeerd voor Tokio) ook deelnemen aan de Hempel World Cup Series in Miami. Succes!

Omslagfoto: Tomas Moya/Sailing Energy/World Sailing

Tags: , , , , , , , , Last modified: 23 januari 2020
Sluiten