Actueel

Tokyo 2020: Laser Standard-zeilers hebben nog geen NOC*NSF nominatie gevaren

15:00

Duko Bos en Rutger van Schaardenburg, beiden zeilen in de Laser Standard, hebben nog niet voldaan aan de prestatie-eisen van NOC*NSF voor Tokyo 2020. Van 11 t/m 16 februari vond het WK Laser Standard plaats op het water voor Melbourne. Na twaalf races eindigt Bos als twaalfde in het overall klassement binnen de ‘Gold Fleet’ en Van Schaardenburg op plek 17. De heren hebben nu nog één kans om aan de nominatie-eisen van NOC*NSF te voldoen en dat is tijdens de Prinses Sofia Cup.

Bos had eind januari een ‘halve’ olympische nominatie verdiend (hij kwam slecht één punt tekort voor een hele nominatie) en had deze op dit WK kunnen verzilveren. Hiervoor had hij in de top acht moeten eindigen, maar dat is dus helaas niet gelukt. Van 30 maart t/m 4 april wordt de Prinses Sofia Cup gevaren. Hier kan hij laten zien dat hij voldoet aan de prestatie-eisen van NOC*NSF. Dit is ook de kans voor Van Schaardenburg om het beste van zichzelf te laten zien.

De landenkwalificatie in de Laser Standard wordt in april, bij de World Cup in Genua, gevaren.

Duitse Buhl schrijft zeilhistorie

Philipp Buhl (30) heeft voor de kust van Melbourne de wereldtitel bemachtigd. De Duitser bleef Matt Wearn (AUS) en Tonci Stipanovic (CRO) voor. De zeiler veroverde in 2015 het WK-zilver en in 2013 en 2018 het WK-brons. Afgelopen week voegde hij daar een grote overwinning aan toe. De gouden plak van Buhl is de eerste in de geschiedenis in de Laser-klasse voor Duitsland.

Klik hier om alle uitslagen te bekijken.

De Duitse zeilers Buhl schrijft zeilhistorie voor zijn land. (c) Pedro Martinez/Sailing Energy/World Sailing

 

Omslagfoto: Richard Langdon/Sailing Energy/World Sailing

Tags: , , , , , , , , Last modified: 18 februari 2020
Sluiten