Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Opening zeilseizoen KWVL met Easter Regatta

18:04

De Internationale Easter Regatta, georganiseerd door de watersportvereniging in Loosdrecht, de KWVL, wordt vaak onder barre omstandigheden gevaren. Dit jaar met de vroege Pasen was de verwachting niet anders. Maar nooit was het zo koud en waren de omstandigheden over de drie dagen heen zo verschillend.

130 Deelnemers

Vol goede moed hadden zich 130 deelnemers ingeschreven. Dat is meer dan in enig voorgaand jaar. De deelnemers waren verdeeld over 7 klassen: FD (14), Finn (25), Contender (6), Laser (32), Laser Radial (22), Ok Dinghy(6) en Solo (20).Laser 4.7 (5)

Koud

Op zaterdag 30 maart zou de eerste start om 12.00 uur zijn. De wind liet echter de gehele dag verstek gaan en de wedstrijden voor die dag werden afgelast. Zondag Eerste Paasdag  zagen de omstandigheden er beter uit. Het was weliswaar koud, maar er scheen een zonnetje. Daarbij stond er een mooi lopend windje. Alle klassen konden die dag 4 wedstrijden varen. De maandag liet het voorjaar zich van zijn meest grillige kant zien met een temperatuur van rond de 6 graden een stevige wind en regen.

Geslaagde opening

Van de zeilers geen wanklank; zij kwamen immers om te zeilen en dat deden ze.  De elementen trotserend werd er op het scherpst van de snede gevaren. De FD, Finn en Contenders zeilden ook maandag 4 wedstrijden, de rest van de klassen moesten met 3 wedstrijden volstaan. Aan het eind van de dag waren de zeilers zeer tevreden en de KWVL kan terugkijken op een geslaagde opening van het seizoen.

De belangrijkste uitslagen

Laser Radial

 1. Friso Wilkens
 2. Michiel Pals
 3. Jelmer Velds

Laser

 1. Rik Wolters
 2. Douwe Velds
 3. Eduardo van Vianen

Finn

 1. Niels Broekhuizen
 2. Karel van Hellemond
 3. Wietze Zetzema

FD

 1. Enno Kramer – Ard Geelkerken
 2. Albert van Vianen – Bas Wulfers
 3. Carlo Brugman – Koen Muilwijk

Solo

 1. Arnd Wolvetang
 2. Marleen Gaillard
 3. Paul Dijkstra
Tags: , Last modified: 4 april 2018
Sluiten