Olympische Spelen

Goud uit zicht voor zeilsters

14:41

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout

Een achttiende plaats in de zesde race betekende dat Lisa Westerhof en Lobke Berkhout zich geen misstap meer konden veroorloven op het olympische zeilwater van Weymouth. Woensdag ging het in de een na laatste reguliere race toch mis.

De Nederlandse dames hadden het zwaar in het lichte weer. Ze kwamen slechts als zestiende boot rond de eerste boei, om vervolgens iets naar voren te schuiven in het deelnemersveld.

Maar daarna ging het weer mis. Ze raakten steeds verder achterop en kwamen als twintigste over de finishlijn.

Daardoor telt de achttiende plaats uit race zes nu mee en zijn de twintig punten uit race negen het schrapresultaat geworden.

Westerhof en Berkhout zijn hierdoor het zicht op het goud definitief kwijt. Na afloop van de achtste race, dinsdag, liet Westerhof nog optekenen dat het team zich geen lage klassering en de daaraan gekoppelde hoge score kon veroorloven.

Later op woensdag wordt nog de afsuitende tiende race gevaren.

 

Derde plaats

De Nederlandse boot handhaaft zich wel op de derde plaats in het klassement, maar de achterstand op de Nieuw-Zeelandse leiders Jo Aleh en Olivia Powrie groeide tot 23 punten, het schrapresultaat van beide boten meegerekend.

De nadelige marge ten opzichte van de Britse boot bedraagt vijftien punten.

De negende race werd gewonnen door de Chinese boot, die Aleh/Powrie aftroefde. De Françaises Lecointre en Geron finishten als derde. Zij hebben een achterstand van vier punten op de virtuele bronzen medaille van Westerhof en Berkhout.

Door: NUsport

Tags: , , Last modified: 27 juli 2021
Sluiten