Nieuws

Berkhout en Zegers zetten cruciale stap richting Tokio 2020

15:30

Lobke Berkhout (38) en Afrodite Zegers (27) hebben bij de EK in Sanremo een belangrijke stap gezet op weg naar plaatsing voor de Olympische Spelen in Tokio. Het tweetal zeilt in de 470-klasse en streed samen met Anneloes van Veen en Mandy Mulder om het enige voor Nederland beschikbare ticket in de 470-klasse voor Tokio 2020.

Het duo Berkhout en Zegers wist zich in het Italiaanse Sanremo te plaatsen voor de medalrace terwijl dat Van Veen en Mulder niet lukte. Vandaar dat nu die onderlinge strijd is beslist. De medalrace, die op dinsdag 14 mei werd gezeild, wisten Berkhout & Zegers met een bronzen medaille af te sluiten. Het 470-duo eindigde als vierde in de finale en kwam in de eindstand op de derde plek.

Twee teams, één ticket

NOC*NSF had twee kwalificatiewedstrijden aangewezen waar de twee Nederlandse (vrouwelijke) 470-teams onderling de strijd konden aangaan. Het eerste moment was begin april tijdens de internationale wedstrijden op Mallorca. Op Mallorca wisten beide teams zich níet voor de medalrace te plaatsen. Hierdoor werd het tweede moment, het EK in Sanremo, allesbeslissend.

(c) Sailing Energy

Formaliteit

Formeel moet de NOC*NSF de kwalificatie van het koppel Berkhout en Zegers bevestigen en daarnaast moet het duo nog aan de nationale en internationale kwalificatie-eisen voldoen.

Zegers & Van Veen in zilveren tijden.

Nieuwe zeilpartners

In oktober 2018 maakte voormalig zeilduo Zegers en Van Veen bekend de samenwerking te stoppen. Destijds meldden de twee dat zij na afloop van het seizoen concludeerden dat er onvoldoende basis was om gezamenlijk verder te gaan richting de Spelen van Tokio 2020. Beide dames vonden nieuwe zeilpartners.

Lees ook: Lobke Berkhout vormt nieuw zeilduo met Afrodite Zegers

Omslagfoto: Sailing Energy

Tags: , , , , Last modified: 15 mei 2019
Sluiten