Nederlandse wedstrijden

Dag van het wedstrijdzeilen dit jaar digitaal

Woon de webinar bij op 7 december

11:15

Dinsdagavond 7 december organiseert de Noordzee Club een webinar over de Dag van het Wedstrijdzeilen. Deze dag stond gepland op zaterdag 20 november 2021 maar kon door de aangescherpte coronamaatregelen geen doorgang vinden. Het doel van de Dag van het Wedstrijdzeilen is om zeilers en organisaties te informeren over de ontwikkelingen binnen de zeilwedstrijdsport op nationaal en internationaal niveau. Meldt je hier aan voor de webinar. Het wordt een interactief webinar om van gedachten te wisselen over wedstrijdvaren in kajuitjachten op zee en open water.

Alle informatie die besproken zal worden, staat ook gebundeld op de website van de Noordzee Club. Denk aan een terugblik op 2021, de planning voor de verbondsbezemcompetitie van 2022 en de internationale kampioenschappen. Daarnaast is ook alle informatie uit de congressen van World Sailing, ORC en IRC hier gebundeld.

Nieuwtjes top 5

Er is veel veranderd in de internationale reglementen. Een top 5 van de belangrijkste aanpassingen:

1. Bij categorie 4 races zijn papieren kaarten niet meer verplicht als er twee onafhankelijk van elkaar opererende digitale plotters aan boord zijn.
2. Een zwaarweerfok in plaats van een stormfok volstaat bij een categorie 3 wedstrijd. Maar bij een offshore race in die categorie tijdens een kampioenschap is nu wél een reddingsvlot verplicht.
3. Ook voor categorie 3 is vanaf 1 januari 2022 de 2-jaarlijkse kielinspectie vereist.
4. Bij ORC-jachten kan een werkelijk bemanningsgewicht opgegeven worden – natuurlijk wel met een begrenzing.
5. Bij IRC zijn de regels weer aangehaald na een jaar experimenteren met het toestaan van de stuurautomaat en/of windvaanstuurinrichting in verband met bemanningsproblemen. Alleen als de NoR dit zegt, mag die gebruikt worden.

De Noordzee Club

Al bijna 75 jaar is de Noordzee Club dé vereniging die het wedstrijdzeilen op zee en open water bevordert. Voor de ORC, IRC en Doublehanded zeilers is de Noordzee Club klasse-organisatie én kenniscentrum. Met ruim 450 leden en (internationale) organisaties maakt De Noordzee Club zich sterk voor leuke, eerlijke en veilige wedstrijden met zoveel mogelijk deelnemers. Voor alle informatie en meer kijk op noordzeeclub.nl.

Tags: Last modified: 6 december 2021
Sluiten