Actueel

Reminder: Dag van het Wedstrijdzeilen

13:22

Noordzee Club
Noordzee Club

Zaterdag 18 november kijkt de Noordzee Club samen met zeilers, organisatoren, wedstrijdleiders en andere geïnteresseerden terug op het afgelopen zeilseizoen. Dan vindt namelijk de Dag van het Wedstrijdzeilen in kajuitjachten plaats bij de KNZ&RV Muiden. Naast terugkijken wordt er ook vooruitgekeken. De dag wordt afgesloten met het uitreiken van de jaarprijzen, waaronder de Verbondsbezems.

Dit jaar stond weer bol van mooie wedstrijden. Races met organisaties die al jarenlang terugkeren op de kalender, maar ook wedstrijden met nieuwe organisaties en soms zelfs nieuwe formats. Zo zijn de Van Uden Reco Oktober Races verplaatst van Hindeloopen naar Medemblik met de organisatie van de Van Uden Reco Stellendam Regatta achter zich. Hiermee is de Van Uden Reco sinds dit jaar zowel de seizoensopener als de – afsluiter. Krijgt deze wedstrijd een vervolg en gaan we nog meer nieuwkomers zien? Of zijn we eigenlijk wel tevreden met de huidige opzet van de wedstrijdkalender? Tijdens de Dag van het Wedstrijdzeilen kan hierover worden gediscussieerd.

Noordzee Club

Verbondsbezems

Naast dat wat er op het water gebeurt, wordt er ook uitgebreid gepraat over de vele randzaken waar zeilers mee te maken hebben. Bijvoorbeeld over de ontwikkelingen binnen ORC en IRC, wordt er gedoken in de Technische Controles, wordt de gang van zaken rondom licenties uitgelegd en wordt er gekeken naar de ontwikkelingen op het gebied van ICT. Dit zijn allemaal zaken waar de Noordzee Club zich dagelijks mee bezighoudt. Kwesties die voor veel zeilers op de achtergrond spelen, maar tegelijk zo belangrijk zijn om wedstrijden te kunnen varen.

Het wordt een volle en gevarieerde dag waarbij iedereen de kans krijgt zijn mening te geven over de Nederlandse zeilsport. Bij de borrel aan het einde van de dag is er ruimte om hier nog eens dieper op in te gaan. Aansluitend vindt ook de uitreiking van de jaarprijzen van de Noordzee Club plaats tijdens een gezellig diner. Onder andere de Verbondsbezems worden overhandigd!

Wil jij ook aanwezig zijn bij de Dag van het Wedstrijdzeilen? Meld je dan hier aan.

Omslagfoto: Noordzee club

Tags: , Last modified: 18 november 2017
Sluiten