Wedstrijden

Zeilen Markerwaddenrally, de leukste wedstrijd op het Markermeer!

22:21

Zonnetje en spi terug. (c) Ben Rutte

Het is een moderne klassieker, de Zeilen Markerwaddenrally. 40 mijl buffelen vanuit de haven van IJburg richting de Markerwadden. Linksom of rechtsom, het maakt niet uit. Kies wat jou het meest gunstig lijkt. Pas drie keer eerder werd de wedstrijd op het Markermeer verzeild, maar in die korte tijd heeft de wedstrijden de harten van menig zeiler verovert, getuige de groei in deelnemers. Nog niet eerder meegedaan? Grijp nu je kans!

40 mijl, of toch 25?

Winnaar van de korte baan in 2018, de FF65 Zoeff. (c) Ben Rutte

Van nieuwe, snelle boten van groot formaat, tot oudere klassiekers, alles kan meedoen aan deze prestatietocht met wedstrijdkarakter. De 40 mijlen van Amsterdam naar de Markerwadden en weer terug bieden een behoorlijke uitdaging voor beginners en gevorderden. De tactische keuze om de nieuwe eilandengroep met de klok mee of tegen de klok in te ronden biedt tot in de late uurtjes nog genoeg voer voor het gesprek bij de borrel. Voor de kleinere boten die niet op tijd voor de BBQ terug denken te zijn is er de optie om een kleinere baan te zeilen. Deze is met 25 mijl nog lang genoeg voor een heerlijke dag op het water.

Paard van Marken. (c) Ben Rutte

Inschrijven is simpel (en goedkoop!)

De Zeilen Markerwaddenrally vindt dit jaar plaats op 29 juni. De korte broek kan dus mee! Per boot betaal je slechts 25 euro om deel te nemen aan de race en voor dat geld lig je ook nog eens gratis in de haven van WV IJburg van vrijdag 28 t/m zondag 30 juni. Zin in meer vertier? Na de rally wordt er gezamenlijk ge-bb’q bij het havenkantoor. Je eet je buik rond voor 12,50. Let op: er kunnen maximaale vijftig boten deelnemen aan de wedstrijd, schrijf je dus snel in!

Het inschrijfformulier

Zoef Zeilen Rond ierst

Via de evenementspagina op Facebook blijf je gemakkelijk op de hoogte van de updates met betrekking tot de rally. De regels lees je in de Notificatie van tocht, die je HIER kunt downloaden. De onderstaande link brengt je naar het inschrijfformulier. Voor vragen of problemen met het inschrijfformulier kun je een e-mail sturen naar: actie@wvijburg.nl.

Klik op de onderstaande afbeelding om naar het inschrijfformulier te gaan:

Marker-Wadden-Natuurmonumenten. Foto: Holland Luchtfotografie

Tags: , , , , Last modified: 11 oktober 2021
Sluiten