Nieuws, Wedstrijden

Drie zeilevenementen die je niet wilt missen deze zomer

Vaar deze wedstrijden zelf mee of kom kijken

14:11

Heb je zin om komende weken nog een wedstrijd te zeilen? Er komen enkele leuke zeilraces aan deze zomer die je vast niet wilt missen. Pak je zeiluitrusting, verzamel een team om je heen en maak je klaar voor deze leuke wedstrijden. Alleen komen kijken is ook een optie want bij al deze evenementen hoort een bijzonder gezellig feestje op de kade.

Sneekweek 5 – 10 augustus

De Sneekweek is altijd een feestje en een van de grootste zeilevenementen op binnenwater in Nederland. Het is altijd een populaire en levendige zeilweek met veel deelnemers en toeschouwers. Gedurende deze week zijn er verschillende wedstrijden en activiteiten op de Friese meren.

Deelnemers variëren van ervaren zeilers tot enthousiaste beginners. Er worden races georganiseerd voor diverse klassen, waaronder de populaire skûtsjes, valken, lasers en optimisten.

Heb je geen zin om zelf mee te varen? Naast het zeilen staat de Sneekweek bekend om zijn feestelijke sfeer. Gedurende de week zijn er talloze activiteiten en festiviteiten in de stad. De straten worden versierd en er zijn verschillende podia waarop livemuziek wordt gespeeld. Als bezoeker kun je genieten van optredens van lokale bands en bekende artiesten.

Het Sneekweek-terrein is het bruisende middelpunt van de festiviteiten. Hier kunnen bezoekers terecht voor lekkere versnaperingen en entertainment. Er zijn diverse stands waar lokale specialiteiten worden aangeboden, zoals Friese lekkernijen en ambachtelijke producten.

foto: (c) Eize

Markerwaddenrally – 19 augustus

Deze gezellige race begint bij Watersport Verening IJburg in Amsterdam. De Zeilen Markerwaddenrally is een leuke zeilprestatietocht waarbij het niet alleen maar om zeilen gaat. Ook de gezelligheid na de finish, op de steiger en tijdens het eten is een aanrader. Vorig jaar was het ook een geslaagd evenement. De ongedwongen sfeer en het gezellige karakter spreken veel zeilers aan en daarom is het ook dit jaar weer uitverkocht.

Het doel van deze race is om de Marker Wadden te ronden en weer te finishen ter hoogte van de startlijn. Er wordt gestart ten noordoosten van het Vuurtoreneiland, in het IJmeer. De totale geschatte afstand is zo’n 40 mijl van start tot finish. Als de weersomstandigheden deze afstand niet toelaten, dan kan elke deelnemer gedurende de tocht zelf besluiten om de vooraf bekende verkorte afstand te varen.

Deze zeilrace is inmiddels al volgeboekt voor dit jaar! Maar als je zin hebt in een leuk feestje aan de wal moet je zeker komen kijken. En wil je volgende jaar meezeilen meld je dan op tijd aan want er is maar plek voor 50 boten in de haven.

foto: (c) Ben Rutte

24-Uurs Zeilrace 25 augustus

De 24-Uurs Zeilrace is het grootste zeilevenement van Nederland met meer dan 400 deelnemende kajuitzeilboten. Het doel is dat je zoveel mogelijk mijlen maakt binnen 24 uur. Je mag zelf bepalen in welke starthaven je wil starten. Je hebt daarbij keuze uit vijf starthavens op het Markermeer en acht havens op het IJsselmeer. De start is op vrijdag 25 augustus tussen 18.30 en 19.10 en de finish is op zaterdag 26 augustus tussen 17.30 en 20.00 in Medemblik, waar het dan goed toeven is bij het eindfeest.

De 24-Uurs Zeilrace van 2023 biedt een unieke ervaring voor zeilers van alle niveaus. Of je nu een doorgewinterde professional bent of een enthousiaste nieuwkomer, dit evenement heeft voor ieder wat wils. Stap aan boord van je zeilboot en dompel jezelf onder in een 24-uur durende strijd tegen de elementen.

Naast de ongelooflijke zeilervaring is er nog veel meer te beleven tijdens dit evenement. Vooral bij de finish in Medemblik is het erg gezellig. Geniet van de bruisende sfeer met livemuziek, heerlijk eten en drinken, en talloze festiviteiten bij de finish die je raceweekend compleet maken.

Tags: , , Last modified: 29 juni 2023
Sluiten