Internationale wedstrijden

Mark Slats vertrekt woensdag uit Frankrijk

20:04

PPL PHOTO AGENCY - COPYRIGHT FREE for editorial use only PHOTO CREDIT: Christophe Favreau/PPL/GGR Tel: +44(0)7768 395719 E.mail: ppl@mistral.co.uk web: www.pplmedia.com ***2018 Golden Globe Race - Onboard Mark Slats Rustler 36 Ohpen Maverick. Mark Slats managed to salvage his log book and charts when the yacht was knocked down in the Southern Ocean and took on a huge amount of water which came up the the height of his chart table.

De wedstrijd is gevaren en nu wordt het tijd voor Mark Slats om weer naar huis te gaan. Woensdagochtend, 13 februari, vertrekt Slats uit Les Sablels-d’Olonne richting Engeland. Voor het eerst in zeven en een halve maand tijd zet Mark Slats niet de achtervolging op Matmut in, maar zeilt hij juist bij de boot van Golden Globe Race-winnaar Jean-Luc van den Heede, vandaan.

Solo: aankomst zaterdag 23 februari

Slats in de kajuit van zijn oceaanzeiler. Christophe Favreau/PPL/GGR

Na alle aandacht in Les Sables-d’Olonne gaat Slats weer naar zee, alleen. Het weer lijkt de komende dagen erg gunstig: een stabiele zuidoostenwind zou Slats zo naar het noorden moeten blazen. Eerst zeilt hij naar Falmouth, zo’n 350 mijl vanaf Les Sables. Vanuit Falmouth naar Scheveningen is zo’n 300 mijl. Eerder schreven we dat Slats mogelijk op zaterdag 16 februari aan zou komen in Nederland, maar dat wordt nu waarschijnlijk zaterdag de 23e.

Boodschappen van familie en vrienden in de kajuit van Maverick. (c) Christophe Favreau/PPL/GGR

AIS & GGR Tracker

Op een groot deel van de route naar Falmouth zal Slats niet heel ver uit de kust varen. De kans is daarom groot dat Slats en zijn Ohpen Maverick gewoon te zien zijn op MarineTraffic. De tracker van de Golden Globe Race zelf blijft ook nog actief, dus je kunt rustig afkicken van de tracker met Slats’ terugkeer naar Nederland.

Klik HIER voor de link naar Ohpen Maverick op MarineTraffic

Klik HIER voor de link naar de Golden Globe Race Trackker

Eerlijk interview

Minder dan een week geleden had Slats een erg openhartig interview met de organisator van de Golden Gobe Race, Don McIntyre. Slats verteld over zijn eenzame dagen, maar ook over zijn leven, het roeien en het varen met zijn andere boot Cornelia. Het geeft een prachtig inkijkje in het leven van de Wassenaarse timmerman.

Het goede doel

Met de Golden Globe Race wilde Mark Slats geld ophalen voor het goede doel. Slats’ moeder lijdt aan kanker en Slats heeft zich daarom ingezet voor onderzoek naar kanker. Net als bij zijn roeiwedstrijd over de Atlantische Oceaan koos Slats voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation, een stichting die onderzoek doet naar kankermedicatie en die zo goedkoop mogelijk maken. Slats’ doel was 50.000 euro, maar de teller staat nu op bijna 35.000 euro. Doneren kan nog steeds op: Actie.avlfoundation.nl/Sailing4Cancer

Omslagfoto: Christophe Favreau/PPL/GGR

Tags: , Last modified: 23 april 2021
Sluiten