Internationale wedstrijden

Abhilash Tomy gered

09:54

Tomy in zijn bed, zoals hij er nu waarschijnlijk ook bij ligt. (c) Nick Jaffe/GGR

De organisatie van de Golden Globe Race meldt dat de Indiase zeiler Abhilash Tomy is gered. De Franse patrouilleboot Osiris heeft hem opgepikt. Hij is bij bewustzijn en is pratende.

Eiland Amsterdam

De Ierse zeiler Gregor McGuckin wordt na Abhilash opgepikt. McGuckin verkeert niet in nood, maar heeft gevraagd om een gecontroleerde evacuatie vanaf zijn boot, een Biscay 35. Vervolgens zet Osiris koer naar het eiland ‘Amsterdam’, waar een ziekenhuis is met voldoende faciliteiten om Tomy te helpen.

Thuriya

Abhilash Tomy voor Thuriya in Medemblik.
(c) Riemer Witteveen

Wat er met Thuriya gebeurt is nog onbekend. De boot is net als de boot van Sir Robin Knox-Johnston gebouwd in India. Nederlander Johan Vels was daarbij steun en toeverlaat voor Tomy. De boot is enkele weken voor de start van de Golden Globe Race in Medemblik afgebouwd. De masten en zeilen zijn allemaal van Nederlandse makelij. Of de Indiase Marine de boot op zal pikken is nog onbekend. Er was wel een boot van de Indiase Marine onderweg naar Tomy, maar of zij, nu Tomy gered is, nog door zullen gaan naar Thuriya zal nog moeten blijken.

Tomy is hier van zijn boot opgepikt:

Abhilash in Medemblik

Zeilen was eerder in Medemblik bij de afbouw van Thuriya. Abhilash Tomy gaf een rondleiding over de boot en we spraken uitgebreid over navigeren met een sextant:

Omslagfoto (c) Nick Jaffe/PPL/GGR

Tags: , Last modified: 23 april 2021
Sluiten