Actueel

Update Vendée Globe: mastreparatie, boeg vol water en hogedrukgebied

10:04

Zestien uur zat Louis Burton bovenin de mast van Bureau Vallée 2. Die tijd had hij nodig voor reparatie alvorens hij de wedstrijd kon hervatten. Ook Thomas Ruyant, aan boord van LinkedOut, is weer helemaal back in the game. De  koplopers kampen met een enorme windstilte voor de boeg. Eronderdoor of eroverheen? We praten je bij over hoe het gaat in de Vendée Globe.

De mast in

Burton is tot drie keer toe zijn mast in geweest voor reparatiewerk. Op 6 december heeft hij een gijp gemaakt die tot veel schade heeft geleid, waardoor hij bepaalde zeilen niet meer kon hijsen. Hij wilde al eerder de handen uit de mouwen steken voor de reparatie, maar er was continu te veel zeegang. Hij besloot om naar een (zwaar beschermd) eiland te varen waar hij voordeel kon halen uit de luwte van het gebied.

En verder…

In de video-update vertelt Klaas over de eerdere problemen aan LinkedOut van Thomas Ruyant, die nu weer vol in achtervolging is. Ruyant had in ene te maken met een boeg vol water. Hoe was dat mogelijk?
De kopgroep krijgt te maken met een hogedrukgebied. Mooi weer, maar weinig wind. Wat besluiten de schippers? Als het gebied harder gaat dan voorspeld, dan worden ze niet vrolijk… En hoe is Burton eigenlijk alleen zijn mast in geklommen? Bekijk de video en hoor wat Klaas er allemaal over te zeggen heeft.

Top 3

1. Yannick Bestaven, Maître Coq IV
2. Charlie Dalin, APIVIA
3. Thomas Ruyant, LinkedOut

Klik hier voor de tracker.

Omslagfoto: Stephano Maillard

Tags: , , , , , , , , Last modified: 24 december 2020
Sluiten