Actueel

Staking in het onderwijs? Leer omslaan in een Optimist!

10:10

Deze week houdt het onderwijs een landelijke actieweek die op vrijdag 15 maart eindigt met een staking. De leraren en docenten leggen voor een dag het werk neer, wat inhoudt dat kinderen niet naar school kunnen gaan. Speciaal hiervoor organiseert Optimist on Tour een watersportevenement in verschillende zwembaden door heel Nederland.

Bij Optimist on Tour leren kinderen van 6 tot en met 12 jaar, in de omgeving van het zwembad, hoe zij voor zichzelf en hun eigen veiligheid kunnen zorgen op en in het water. In verschillende rondes komen verschillende disciplines binnen de watersport aan bod. Hoe kun je omslaan in een Optimist? Spelenderwijs ontdekken ze hoe ze kunnen ademen onder een omgeslagen boot en dat ze met een simpel trucje de boot snel weer rechtop krijgen. Volgens Optimist on Tour, dat een initiatief is van het Watersportverbond, is dit de ultieme manier om een kind voor te bereiden op de stap naar een vereniging of zeilschool. Zeilervaring is niet nodig, maar wel minimaal zwemdiploma A.

Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan kanovaren, suppen, peddelen en de aquaroller.

De nieuwe generatie enthousiast maken

Optimist on Tour hoopt op deze manier een nieuwe generatie enthousiast te maken voor de watersport. In de volgende zwembaden is Optimist on Tour op vrijdag 15 maart te vinden:

  • Maarssen, Zwembad Safari (11:00 en 13:00 uur)
  • Lelystad, Sportcentrum De Koploper (09:30, 10:30, 11:30 en 12:30 uur)
  • Vlagtwedde, Zwembad Parc Emslandermeer (11:00 en 12:00 uur)

Klik hier om je kind in te schrijven bij één van de drie locaties.

Omslagfoto: HISWA Amsterdam Boat Show

Tags: , , Last modified: 11 maart 2019
Sluiten