Actueel

Partners ‘Varen doe je Samen!’ tekenen bij tot 2025

15:30

De partners in het samenwerkingsproject ‘Varen doe je Samen!’ bundelen ook de komende vijf jaar de krachten. Op vrijdag 7 februari 2020, tijdens Boot Holland in Leeuwarden, ondertekenden zij de nieuwe overeenkomst. Met de handtekeningen wordt de samenwerking tussen hen, die inmiddels 12,5 jaar duurt, tot 2025 verlengd.

Om de veiligheid op de Nederlandse grote vaarwegen te vergroten, is in 2007 Varen doe je Samen! in het leven geroepen. Het project is opgericht om beroepsschippers, recreatieschippers en andere waterrecreanten bewust te maken van elkaars gedrag (en beperkingen) op het water.

Bron van informatie

Om deze bewustwording te creëren, is onder andere de website Varen doe je Samen! opgericht. Hierop vind je informatie, tips en adviezen die zowel voor de recreatie- als beroepsvaart interessant is. Het aanbod van knooppuntbeschrijvingen, interactieve kaarten, diverse brochures en actueel nieuws is een bron van informatie. De brochures over onder andere tuigage, elektra en reddingsvesten vind je hier. Eveneens via praktijkdagen, watersportbeurzen en op social mediakanalen wordt er informatie uitgewisseld. De afgelopen jaren zijn veel schippers en waterrecreanten bereikt.

Varen doe je Samen!

‘Varen doe je Samen!’ is een samenwerking tussen verschillende partners. De nieuwe overeenkomst is ondertekend door: Rijkswaterstaat, diverse provincies, Unie van Waterschappen, Agentschap Telecom, Havenbedrijf Amsterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Koninklijke BLN-Schuttevaer, KNRM, Reddingsbrigade Nederland, HISWA-RECRON, Hydrografische Dienst, Netwerk Waterrecreatie, Sportvisserij Nederland, Waterrecreatie Nederland en het Watersportverbond.

Ben jij al bekend met dit samenwerkingsproject?

Lees ook: Download de brochure ‘Brandveiligheid aan boord’

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , Last modified: 13 februari 2020
Sluiten