Actueel

Round Britain and Ireland: 40 knopen verwacht

17:28

Zeilt de één, slaapt de ander. (c) Eric van den Bandt

“De rotsen hebben hier bijzondere namen. We ronden nu onder andere Thunder Rock. Zowel de namen als de omgevingen dwingen respect af. We varen nu met twee riffen terwijl dit er eigenlijk één zou moeten zijn… Als je om je heen kijkt en een voorspelling hebt voor 25 knopen… dan maar niet die laatste tiende zoeken. Voor ons niet gemakkelijk om geduld te hebben…😊 Na een zware dag en nacht is het wel fijn om ruimere koersen te varen. Na de ronding gaan we proberen te varen met onze asymmetrische spinnaker Aspin Zero (A5-achtig).

Rakken van 300 mijl

‘We plannen per rak.’ (c) Junique Raymarine Sailing Team

De vooruitzichten voor de eerste dagen zijn, voor wat je hier kunt hebben, prima. We plannen in rakken vooruit. Voor St. Kilda, een stuk van 375 mijl, hebben we een ETA (Estimated Time of Arrival, NL: verwachte aankomst red.) ongeveer 09.00 uur op vrijdag. De verwachting is een wind tussen de 22 en 28 knopen variërend in richting tussen zuidwest en west. Het volgende stuk van 300 mijl naar de Shetlands lijkt het wat vervelend te gaan worden. Weliswaar uit het zuidwesten, maar naar verwachting met vlagen tot ruim 40 knopen.

Inmiddels zijn er in de vloot zeven schepen uitgevallen. We liggen lekker voorin het veld dus volhouden maar!”

Junique Raymarine Sailing Team, Chris en Pascal
Woensdag 15 augustus, 10.58 uur, Atlantische Oceaan

Sevenstar Round Britain and Ireland Race

Pascal Bakker en Chris Revelman sturen af en toe een update van hun voortgang in de Sevenstar Round Britain and Ireland Race, die zij varen met hun J/122 Junique Raymarine. Je volgt de deelnemers via de tracker.

Omslagfoto: Eric van den Bandt

Tags: , Last modified: 17 augustus 2018
Sluiten