Actueel

Op zoek naar de leukste nautische cadeaus?

15:32

Sinterklaas is weer in het land. Nog geen idee wat je gaat vragen en is je verlanglijstje nog leeg? Dan hebben wij voor de jonge of iets oudere zeiler een aantal leuke cadeautips. En ook de goedheiligman zelf kan hier misschien nog inspiratie opdoen.

 

1. 100 maritieme uitvindingen

De mens is een geboren ontdekker. Van jongs af aan zijn we nieuwsgierig naar onze omgeving en wat zich daarbuiten bevindt. Duizenden jaren geleden gingen onze voorouders al de zee op, voor voedsel, handel en het doen van ontdekkingen. Om dat mogelijk te maken bedachten we de boot en het zeil, vonden we het kompas en de verrekijker uit en ontdekten we Amerika en de Bermudadriehoek.  Het boek 100 maritieme uitvindingen biedt een dwarsdoorsnede van wat 10.000 jaar varen op zee ons gebracht heeft, van waterkaart tot pizza marinara en van piraten tot gps. Ontdek onze maritieme geschiedenis en laat je verbazen door onze vindingrijkheid.
100 maritieme uitvindingen

2. Zeilen Backpack

Ook erg leuk om te geven is de Zeilen rugzak van Magic Marine. Een lichtgewichte, waterdichte rugzak. Door het oprolbare sluitsysteem en gesealde naden blijven je spullen in de rugzak zeker weten droog. De rugzak is uitgerust met een voor- en ondervak voorzien van waterdichte ritsen.
Zeilen waterdichte rugzak

3. Boreas en de zeven zeeën

Boreas weet het zeker: zijn ouders gaan scheiden. Ze doen de laatste tijd zo geheimzinnig… Wanneer ze hem eindelijk vertellen wat er aan de hand is, gaat het gelukkig om iets anders, maar het is net zo ingrijpend: ze gaan drie jaar rond de wereld zeilen! Alles is al geregeld en Boreas zal online les krijgen. In eerste instantie wil Boreas helemaal niet mee en verveelt hij zich dood aan boord. Maar al snel beleeft hij het ene na het andere avontuur. Helemáál als zijn beste vriendin Merel een zomervakantie lang met hen meevaart. Dan stellen Boreas’ ouders hem voor de keus: wil hij met Merel mee terug naar Nederland en wonen bij zijn opa en oma, of vaart hij verder mee? Leesvoer voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar.
Boreas en de zeven zeeën

4. Handig hoofdlampje

Olight is echt een multifunctionele hoofdlamp. Je kunt ‘m, naast op je hoofd, ook uitstekend als zaklamp gebruiken. Je kunt de lamp eenvoudig uit de hoofdband halen. Dankzij de 2000 lumen, in de turbo-stand, kun je er tot wel 153 meter ver mee schijnen. Omdat deze versie voorzien is van een speciale led zijn de kleuren een stuk prettiger aan het oog. Hierdoor is hij ook geschikt voor inspectiewerkzaamheden. Het opladen van deze lamp is dankzij de magnetische lader een fluitje van een cent.
Lichtopbrengst: 2300 lumen
Bereik: 153 meter
Brandtijd: 1080 uur (laagste stand)
Type: Olight H2R Nova Neutral White

5. Koffieliefhebber

De Minipresso stelt je in staat om met een minimale inspanning, aan boord of waar je ook bent, een krachtige espresso te bereiden. Of de basis te leggen voor een heerlijke cappucino. Stroom is niet nodig. Het enige wat je nodig hebt is kokend water en cups of espressomaling (afhankelijk van de uitvoering die je kiest).

6.Vogelatlas van Nederland

Wat was dat voor mooi vogeltje? Een grutto, wulp of misschien een kluut? En daar…daar vliegt een meeuw. Maar wat voor meeuw? Zoek het op in de Vogelatlas van Nederland. De Vogelatlas toont de veranderingen en laatste stand van zaken met betrekking tot de vogelpopulaties in ons land. Betrouwbare informatie die (ook internationaal) gebruikt wordt voor actuele vraagstukken zoals klimaatverandering, natuurbeheer en landbouw. Een schitterend naslagwerk met fraaie foto’s en kaartjes en grafieken, waardoor je een inzicht krijgt in de actuele verspreiding van broedvogels en wintergasten en alle veranderingen daarin. Een must have voor zowel de algemene natuurliefhebber als professioneel geïnteresseerden. Dit boek is een prestigieus standaardwerk gebaseerd op 40 jaar vogelonderzoek.
Vogelatlas van Nederland

7. Winter zeilhandschoenen

Ken je dat? Handen en tenen worden tijdens het zeilen als eerste koud. Zo koud dat je ze nauwelijks nog kunt gebruiken. Dat is verleden tijd met de winterhandschoenen van Henri Lloyd. Ze hebben namelijk neopreen (het spul waar ook wetsuits van gemaakt worden) gecombineerd met gripvlakken op handpalmen en vingers. Best handig voor het winterzeilen en op een koude voorjaarsdag.
Winter zeilhandschoenen

8. Prentenboek Eiland

Voor de allerkleinste zeilertjes, dit schitterende prentenboek. Een vader en dochter lijden schipbreuk en spoelen aan op een klein eiland. Wat zij niet weten, maar jij kunt zien, is dat dat eiland niet is wat het lijkt. Het eiland behoedt en beschermt de vader en het meisje zonder dat ze het weten, en voert ze door een prachtige wereld tot ze worden gered. En dan blijkt dat het eiland niet onopgemerkt is gebleven.
Eiland

9. Zeilbuff

Een gewone sjaal is tijdens het zeilen niet handig. Beter kun je een tunnelsjaal gebruiken om een koude nek en schouders te voorkomen. Je stopt ‘m makkelijk in je pak en geeft veel comfort. De zeilbuff is multifunctioneel, maar hoe draag je ‘m nou precies? Bekijk hier alle mogelijkheden.

10. Muts

Trotseer de kou op een stijlvolle manier. Deze gebreide muts is gemaakt van een mix lamswol en nylon en gevoerd met een warme en zachte fleece voering. Elk zeilmerk heeft er wel een te koop, deze is van Dubarry. Vergeet ‘m tijdens een dagje zeilen niet in je tas te gooien. Feitje: warmte verlaat het lichaam het eerste via het hoofd. Houdt deze dus lekker warm.

11. Kalender

De Beken of Cowes Classic kalender voor 2020 neemt je terug in de tijd. Op de kalender staan dertien prachtige zwart/wit en sepia foto’s van schepen uit de vorige eeuw. De kalender heeft een staand formaat van 42x60cm. De kalender is verkrijgbaar in A2 formaat van 60×42 cm. De foto´s zijn afgedrukt op hoogglanzend papier van 200 gram.
Beken of Cowes Classic kalender 2020

Heb jij nog andere leuke tips voor de Sint, laat het ons weten…

Tags: , , , , Last modified: 28 november 2019
Sluiten