Nieuws

Zeil je warm tijdens deze evenementen in november

Lekker zeilen in november met deze wedstrijden.

09:41

Langweer Cold Race 2019 (C) Jasper van Staveren

Hoe dichter we bij de winter komen, hoe dunner de spoeling van zeilevenementen. Maar als je het aantal van dit jaar vergelijkt met dat van vorig jaar, dan mogen we niet klagen. Onze evenementenkalender is in november behoorlijk gevuld met zeilevenementen. Zeil je warm tijdens de Langweer Cold Race, bijvoorbeeld. Of doe mee met de winterwedstrijden van WSV Hoorn. Komt de plaats en tijd niet voor je uit? Geen probleem, want de 75 & 30Mijls is er 365 dagen per jaar voor je.

Langweer Cold Race

De Langweer Cold Race zag het levenslicht in 2016 en wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. De race is een initiatief van Sailservice en er wordt uitsluitend gevaren met Polyvalken. De wedstrijd vindt plaats op 6 en 7 november. Tijdens de Langweer Cold Race hoef je niet bang te zijn voor de kou, want op beide zeildagen staat er een warme lunch voor je klaar. Inschrijven kan nog, dat doe je hier.

Waar: vanuit de haven van Langweer

Wanneer: 6 en 7 november

Langweer Cold Race 2019 (c) Jasper van Staveren

75 & 30Mijls

365 dagen per jaar kun je deze wedstrijd varen. Je bepaalt zelf waar, wanneer en met wie. De 75 & 30Mijls is een wedstrijd voor iedereen en meedoen is simpel. Allereerst schrijf je je in en bedenk je welke dag je wilt starten. Je bedenkt natuurlijk ook welke baan je gaat varen. Op dit moment kun je kiezen uit negen banen, variërend van het IJsselmeer tot aan de Oosterschelde. Daarna is het een kwestie van varen en je prestatie registreren. Zorg wel dat Navionics een track maakt van je wedstrijdpoging, zodat je je tijd kunt onderbouwen. Grote kans dat je fysiek tegen niemand vaart, maar spannend is het wel. Vaar jij de snelste tijd?

Waar: dat bepaal je zelf. Bekijk hier welke banen er zijn

Wanneer: 365 dagen per jaar, 24 uur per dag

Bekijk hieronder een filmpje van de 30 mijl op het IJsselmeer. Op YouTube zijn talloze andere filmpjes te vinden van zowel de 75 als de 30 mijl.

Meer zeilevenementen in november en de komende maanden vindt je in onze kalender.

Tags: , Last modified: 28 oktober 2021
Sluiten