Nieuws

Zeilevenementen in oktober: er is genoeg te doen!

12:47

Foto: Laurens Morel

Het najaar is begonnen en ook het weer begint al een omslag te laten zien. Daarmee is het hoogtepunt van het zeilseizoen voorbij en de voorbereidingen voor het winterseizoen in volle gang. Maar gelukkig betekent dat niet dat er niks te doen is op zeilgebied! Onze evenementenkalender laat zien dat er nog een heleboel dingen op de planning staan. Hieronder drie zeilevenementen die in oktober plaatsvinden.

De Antwerp Race

De Huysman Antwerp Race vindt al sinds 1988 ieder jaar plaats. Vorig jaar gooide COVID-19 roet in het eten, maar dit jaar gaat het door! Op 9 oktober gaat de 33e race van start in Breskens (grote jachten) en Terneuzen (kleine jachten). De boten finishen op de Antwerpse Rede. Leuk om mee te doen, maar ook zeker om te kijken. Op de website van de Antwerp Race vind je een uitgebreid overzicht van waar en hoe je de race het beste kunt volgen.

Wanneer: zaterdag 9 oktober

Waar: Breskens (grote jachten) of Terneuzen (kleine jachten)

Open dag Hutting Yachts

Foto: Laurens Morel

Altijd al een kijkje willen nemen op de werf van jachtenbouwer Hutting? Zet dan zaterdag 16 oktober in je agenda. Van elf uur tot vijf uur ben je welkom in Makkum. Daar vier je hun 45-jarig jubileum en kun je kennis en inspiratie opdoen en delen. Op het programma staan onder andere lezingen van Femke Lobach, Tjerk Hutting, Anneke Sips en Jeroen Nauta. Over voorbereidingen voor je wereldreis, de toekomstplannen van Hutting Yachts, koken aan boord en solo-zeilen. Lees meer over het programma op de website van Hutting Yachts.

Wanneer: zaterdag 16 oktober, 11.00 uur tot 17.00 uur.

Waar: De Stienplaat 3, Makkum

Gefundenes Fressen van Fair Ferry

Fair Ferry organiseert eind oktober ‘Gefundeness Fressen’. Drie dagen zeilvakantie op een tjalk vol actie en avontuur waarbij het draait om zelf op zoek gaan naar je eten. Denk aan schaaldieren vangen, mosselen plukken, oesters rapen, zeewier zoeken en alle andere dingen die de Zeeuwse Delta biedt. Tijd om lekker te zeilen, te relaxen of zeehonden te spotten is er natuurlijk ook!

Zeilen doe je op een tjalk, Vrijbuiter, met Kapitein Wiebe aan het roer. Tenzij je graag zelf even aan het roer wilt staan, want dat mag ook. Kapitein Wiebe bezit veel zeilervaring en hij en zijn bemanning leren je tijdens de zeilvakantie graag van alles over zeilen en navigatie. Lees meer over de vakantie(kosten), de boot en haar faciliteiten op de website van Fair Ferry.

Wanneer: 22 tot en met 24 oktober en 25 tot en met 27 oktober.

Waar: afvaarplaats is ‘t Luitje in Zierikzee.

Voor meer zeilevenementen in oktober, november of december kijk je in onze evenementenkalender of bij de kalender van het Watersportverbond. Onze kalender krijgt regelmatig een update, maar check altijd van tevoren de website van het betreffende evenement of deze inderdaad doorgaat; COVID-19 is nog niet helemaal verdwenen.

Omslagfoto: Laurens Morel

Tags: , Last modified: 27 oktober 2021
Sluiten