Nieuws

Windsurfer Van Rijsselberghe aan de leiding bij WK

CADIZ - Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft zondag de leiding genomen bij het WK in de olympische RS:X-klasse. De 23-jarige titelverdediger won de derde race van de zogenoemde Gold Fleet en finishte twee keer als vierde.

21:16

CADIZ – Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft zondag de leiding genomen bij het WK in de olympische RS:X-klasse. De 23-jarige titelverdediger won de derde race van de zogenoemde Gold Fleet en finishte twee keer als vierde.CADIZ – Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft zondag de leiding genomen bij het WK in de olympische RS:X-klasse. De 23-jarige titelverdediger won de derde race van de zogenoemde Gold Fleet en finishte twee keer als vierde.
Hij heeft nu in totaal achttien punten. De Fransman Julien Bontemps heeft één punt meer. Daarna volgen de Griek Byron Kokkalanis en de Brit Nick Dempsey met twintig punten.

Van Rijsselberghe won zondag zijn eerste race bij dit WK. ”Die laatste overwinning werd hoog tijd. Ik weet dat ik races kan winnen, maar het duurde even. Hiermee laat ik ook zien dat ik het echt wil. Ik doe mee voor de overwinning. Dit is een goed statement.”

Volgens de Nederlander is het niveau hoog. ”Er wordt sterk gevaren in de top. Zeker met deze condities. Je denkt dat het alleen overleven is. Zorgen dat je niet van je board valt. De top zeilt gewoon nog tactisch.”

Maandag en dinsdag staan nog twee keer drie races op het programma. Woensdag is de medalrace. Al zou het gebrek aan wind het schema nog in de war kunnen gooien.

© ANP

>>  Bekijk de uitslagen
WK promo Dorian van Rijsselberghe: http://www.youtube.com/user/NEDRSXTV/featured
Bio Dorian van Rijsselberghe: http://www.knwv.nl/topzeilen/Content.aspx?sid=3&cid=675&mid=&mnu=1048
Video profiel Dorian van Rijsselberghe: http://vimeo.com/24506653
Volg het evenement op: http://worldwindsurfingchampionships2012.rsxclass.com

Tags: Last modified: 25 maart 2012
Sluiten