Actueel, Nieuws

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe start festival “Waves”

12:17

Tweevoudig Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe start zijn eigen watersport- en muziekfestival op Texel, genaamd WAVES. De eerste editie van het festival vindt plaats van 19 t/m 23 juni 2019 op de iconische strandlocatie van Paal 17 tijdens én in samenwerking met de Ronde om Texel.

5 dagen watersport

(c) Laurens Morel

Het sportieve programma van het vijfdaagse festival bestaat naast de Ronde om Texel uit een Grand Prix Foil Windsurfen, foil kitesurfen, freestyle kiten en een kite downwinder. Bij de toekomstig Olympische foil discipline wordt er met de plank over, in plaats van in, het water gevlogen. Daarnaast zijn er voor de bezoekers tal van andere water- en strandactiviteiten, van surf- & kite clinics tot beachyoga.

Van Rijsselberghe
(c) Waves

Foilen: “geweldig!”

De 30-jarige windsurfer is naast initiatiefnemer ook festivaldirecteur, maar de komende edities zal hij vooral en bovenal nog deelnemer zijn. Van Rijsselberghe: “Ik vind het spelletje op het water nog te leuk om te stoppen. Zeker met de introductie van de foil is het leuker dan ooit. Ik kijk er nu al naar uit om hier in juni op mijn strand op de foil te kunnen strijden met de wereldtop. Vorig jaar heb ik de Ronde om Texel voor het eerst gefoiled, geweldig! Al is het niet makkelijk maar gelukkig kunnen we nog zo’n 190 dagen oefenen.”

Omslagfoto: Waves

Tags: , , , Last modified: 11 december 2018
Sluiten