Nieuws

Pieter-Jan Postma en team finishten als eerste in de Ronde om Texel

12:00

Zaterdag 22 juni gingen ruim driehonderd deelnemers het water op om aan de 42ste editie van de Ronde om Texel, ’s werelds grootste catamaranrace, te starten. Later op de dag trok de (aflandige) wind meer aan. Dit in combinatie met de zon maakte het tot een perfecte dag om te zeilen.

Het concept van de wedstrijd is simpel: na de start rechtsom het eiland en zorgen dat je zo snel mogelijk finisht. Als eerste kwam het team van (ex-Finn-zeiler) Pieter-Jan Postma op de M32 binnen rond 13:55 uur. Hij zeilde samen met Stijn Uijthoven, Maarten Tieleman en Bart Brouwer. Net na 14:00 uur kwam de tweede boot de GBR2, bemand door Kyle Stoneham en Josh O’Brian uit Groot-Brittannië, over de eindstreep heen. Vera en Renate Meuwissen kwamen met hun Dart 20 als laatste aan, na 6,5 uur.

Windsurfbroers Goyard

Een half uur na het vertrek van de catamaranzeilers gingen ook de windsurfers van start om aan de Ronde te beginnen. De eerste surfer die binnenkwam was de Fransman Thomas Goyard (2:55:35 uur). Twaalf seconden later kwam zijn broer Nicolas Goyard over de finishlijn. Dorian van Rijsselberghe eindigde als derde met een tijd van 3:01:40 uur.

De organisatie, vrijwilligers, deelnemers en toeschouwers kijken terug op een fantastische zeildag. Wil je alle uitslagen bekijken? Klik hier voor alle resultaten. En via deze link kun je nog meer foto’s van de Ronde van 2019 bekijken.

Omslagfoto en foto’s: Bootinbeeld.nl

Tags: , , , , , , Last modified: 24 juni 2019
Sluiten