Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Westerhof/ Berkhout aan leiding op WK

11:56

Na vier wedstrijden zeilen tijdens het wereldkampioenschap in de 470-klasse in Barcelona gaan Lisa Westerhof en Lobke Berkhout aan de leiding. Pieter-Jan Postma klimt na vier races naar de negende plaats op het WK in de Finn-klasse in het Engelse Falmouth.

Westerhof en Berkhout hebben het kampioenschap nog toegevoegd aan hun programma in voorbereiding op de Olympische Spelen, om meer stabieler te worden in omstandigheden met weinig wind en om de onderlinge communicatie nog verder te verbeteren.

Team Coster staat na vier races op een 25ste plaats bij het WK 470 mannen. De zeilende broers sloten maandag goed af en eindigden in race vier op een tweede plaats. Steven LeFevre en Steven Krol staan 33ste in het tussenklassement.

Postma is op zoek naar vormbehoud om zijn olympische nominatie om te zetten in een kwalificatie voor London 2012. De Friese zeiler moet daarvoor eindigen in de top 18 bij de eerste 12 landen.

Het wereldkampioenschap in de 470 klasse duurt tot en met zaterdag 19 mei. De Finn zeilers komen vrijdag 18 mei voor het laatst in actie.

Tekst en beeld EvS

 

Tags: , , , Last modified: 15 mei 2012
Sluiten