Nieuws

Volg live de ontknoping van het skûtsjesilen

15:02

Donderdag 8 en vrijdag 9 augustus worden de laatste wedstrijden gevaren op Lemmer en traditioneel is de slotdag in Sneek. Veertien skûtsjes hebben dan in totaal elf wedstrijden gezeild. Schippers en bemanningen strijden om de felbegeerde kampioenswimpel en een prachtige wisseltrofee: het Sulveren Skûtsje. Daarnaast draait het binnen het kampioenschap natuurlijk ook om de eer van de stad, het dorp of de streek.

Je kunt de strijd rond het SKS kampioenschap live volgen! Momenteel zijn negen van de elf wedstrijd gevaren en staat schipper Albert Jzn. Visser met zijn bemanning (Lemster skûtsje) met 27.7 punten als eerste in het klassement. De skûtsjes afkomstig uit Heerenveen (27.8) en Grou (28.8) liggen momenteel nummer twee en drie.

Volg de race

Wil je weten hoe de skûtsjes het ervan afbrengen? Klik hier om de wedstrijd live te bekijken via Omrop Fryslân TV. Ook kun je prima op de hoogte blijven via de eigen social mediakanalen van het evenement. Ga hier naar de Facebookpagina en klik op deze link om het Twitteraccount te zien van het SKS skûtsjesilen.

En via het Track & Trace-systeem kun je ook precies zien hoe het reilt en zeilt binnen het wedstrijdveld. Bekijk hier de wedstrijd van gister:

Huidig klassement

De strijd is nog niet gestreden. De nummer één, twee en drie liggen in punten dicht bij elkaar. Het weerbericht zegt windkracht vier voor de komende dagen. Mooie zeildagen staan ons dus nog te wachten. Het blijft tot het laatst spannend wie de felbegeerde Sulveren Skûtsje mee naar huis neemt.

Klik om huidige klassement te bekijken

Omslagfoto: skutsjesilen.nl

Tags: , , , Last modified: 8 augustus 2019
Sluiten