Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Dorian van Rijsselberghe niet langer eerste bij WK

CADIZ - Dorian van Rijsselberghe is maandag bij het wereldkampioenschap in de olympische RS:X-klasse van de eerste plaats in het algemeen klassement verdrongen.

19:13

CADIZ – Dorian van Rijsselberghe is maandag bij het wereldkampioenschap in de olympische RS:X-klasse van de eerste plaats in het algemeen klassement verdrongen.

CADIZ – Dorian van Rijsselberghe is maandag bij het wereldkampioenschap in de olympische RS:X-klasse van de eerste plaats in het algemeen klassement verdrongen. De Texelse windsurfer is na tien races vierde achter de Fransman Julien Bontemps, de Brit Nick Dempsey en de Nieuw-Zeelander JP Tobin.

De vloot ging bij uitdagende omstandigheden  driemaal het water op voor de kust van Cadiz.

Van Rijsselberghe moest uiteindelijk 5,9 (schrapresultaat) en 4,6 plaatsingspunten bijschrijven. Dat laatste resultaat, een gemiddelde van zijn laatste vijf reguliere wedstrijden, werd hem toebedeeld na een succesvol protest.

Vreemde manoeuvre

De Nederlandse kandidaat voor een olympische medaille meldde zich bij de jury wegens een vreemde manoeuvre van Pauline Perrin. Deze Française probeerde door het mannenveld heen koers te zetten naar de haven. Van Rijsselberghe kon een aanvaring niet voorkomen en werd prompt voorbijgestreefd door een aantal concurrenten.

De Texelaar maakte ook bezwaar tegen de handelwijze van zijn Griekse rivaal Byron Kokkalanis vlak voor de start van de negende race, maar dat vond geen gehoor.

© ANP

Tags: Last modified: 27 maart 2012
Sluiten