Nieuws

Vaderdag: leuke en praktische cadeautips

11:52

Het is alweer bijna Vaderdag! Aanstaande zondag worden alle vaders weer eventjes extra in het zonnetje gezet. Ben je nog op zoek naar een leuk of handig cadeau? Zeilen zette een aantal cadeautips op een rijtje.

1. Splitsen maar

De vallen laten splitsen bij de leverancier is een goed idee, maar al die andere kleine dingetjes kan je vader ook heel goed zelf doen. Niets geeft meer voldoening dan met eigengemaakte lijntjes de boot te trimmen. Hoe je vader dat doet? Dat leest hij in het Handboek Splitsen van Moderne Lijnen (€ 29,95).

2. Opgeruimd staat netjes

Niet alle boten hebben een goede plek voor een afvalbak, maar toch wil je vader geen rommel rond hebben slingeren in de kuip… Flextrash (€ 22,50) is een praktische en mooie oplossing voor het opgeruimd houden van je boot. Hang de deksel aan je hek of in de kajuit, vouw de stoffen ‘buitenzak’ eromheen en rits deze dicht. Met een vuilniszakje erin heb je nu je eigen afvalbakje gecreëerd. Weg rommel!

3. Door weer en wind

De Stoov One Original, publiekswinnaar tijdens de eerste Hiswa Hebbeding-verkiezing, is een draadloos en oplaadbaar warmtekussen (€ 109) dat tegen vuil, weer en wind kan. Daarmee is het kussen ideaal voor aan boord tijdens frisse dagen. Het heeft drie warmtestanden en je kunt tot acht uur lang warm zitten. Het kussen schakelt zichzelf uit wanneer je het een tijdje niet gebruikt. Voor het opladen van de batterij in het kussen heb je 220 Volt nodig. De kussens zijn verkrijgbaar in grijs, beige of zwart. Wedden dat je vader zijn dag na het krijgen van dit cadeau niet meer stuk kan?!

4. Wonder wokkel

Niet alleen in de winter, maar ook ’s zomers kunnen je lijnen aan boord steeds groener uitslaan. Wat je ook probeert, echt schoon worden ze niet. Vlak voor de winterstalling scheert je vader ze uit de giek en mast en de wasmachine doet de rest. Dat hoeft nu niet meer! De Beal Rope Brush is een sterke, wokkelvormige houder (€ 15,95) met borstels aan de binnenkant. Wikkel je lijn eromheen, houd hem in een bak lauw water en trek de Brush een paar keer over je lijn. Geschikt voor lijnen tot en met 14 millimeter; hoe dikker de lijn, des te zwaarder de poetsklus. Je vader zal versteld staan van het resultaat.

5. Het licht zien

Eindelijk een hoofdlamp die goed blijft zitten, dankzij de degelijk uitgevoerde banden. Deze hoofdlamp is meteen ook een zaklamp; je klikt hem aan de hoofdhouder vast via een magneet. De Olight H2R is 11 centimeter lang, heeft een aluminium behuizing en een maximale lichtopbrengst van 2300 lumen. Je kunt wel 153 meter ver schijnen met dit lampje. De hoofdlamp (€ 109,95) is licht van gewicht en vele malen steviger dan zijn kunststof broertjes. In geval van nood kun je zelfs morsesignalen uitzenden met de speciale SOSmode. De hoofdlamp wordt geleverd met oplaadbare 18650 accu.

Cover Vakantiespecial6. Abonnement op het leukste magazine

Heeft je vader nog geen abonnement op Zeilen? Schaf er dan hier eentje aan voor een heel voordelige prijs! Maandelijks lees je belevenissen van zeilers over de hele wereld, wedstrijdnieuws, achtergrondverhalen en allerlei praktische tips in ons magazine. Momenteel is er een fantastische aanbieding: ontvang 12 nummers en 1 special voor maar € 45,00 (i.p.v. € 80,90).

Tags: Last modified: 23 maart 2021
Sluiten