Gadgets

Cadeautips voor Sinterklaas

Van deze cadeaus wordt iedere zeiler blij

12:35

De goedheiligman is niet zo van de moderne techniek. Al die digitale apparaten zijn hem teveel gedoe; hij houdt alles liever bij in zijn grote boek. Maar we weten uit betrouwbare bronnen dat hij zeilen.nl graag bezoekt. Daarom geven we hem via deze weg graag wat tips voor cadeaus waar je zeilers gegarandeerd blij mee maakt.

Knopenbox

De paalsteek, de platte knoop, de trompetsteek – iedere zeiler, surfer, visser, kampeerder en klimmer doet er goed aan de belangrijkste knopen te beheersen. Welke knoop kun je snel losgooien als het moet, welke houdt het eeuwig? Hoe knoop je je tent vast tegen een storm en je boot veilig aan de steiger? Deze Knopenbox biedt het antwoord op deze en nog vele andere vragen rond de 24 meest gebruikte knopen en steken. En je kunt de knopen meteen zelf oefenen, door de bijgevoegde ring en twee lijnen.

Splitsset

De winter is het uitgelezen moment om alle lijnen eens mee naar huis te nemen, te wassen, en waar nodig te voorzien van een oogsplits. Maar je kunt natuurlijk ook aan de slag met nieuwe vallen of zelf softshackles maken. Een splitsset is daarbij onmisbaar gereedschap. Te koop bij de meeste watersportwinkels of online.

De warmste handschoenen

Zeil je graag in de winter? Warme handen zijn dan geen luxe, maar noodzaak. Want als je handen verkleumen wordt het steeds lastiger de boot te besturen. Op de redactie van Zeilen zijn we lang op zoek geweest naar de warmste handschoenen om tijdens de koudste winters door te kunnen varen. We zijn eruit: waterdichte vissershandschoenen zoals deze werken het best. Als je ze een tijdje aan hebt lijkt het net alsof er een kacheltje in zit.

Zeilen veiligheidgids

We vertrouwen de laatste jaren steeds vaker blindelings op de moderne techniek, maar voor een veilige en leuke zeiltocht is basiskennis over veilig varen nodig. Wat doe als je gps-plotter een black-out heeft? Wat doe je als je midden op zee bent vastgelopen? Hoe red je het leven van je bemanningslid als de hulpdiensten mijlenver weg zijn? De ‘Zeilen veiligheidsgids’ staat vol met de kennis en praktische tips die elke schipper moet weten om uit een noodsituatie te komen. Verkrijgbaar via onze webshop (en de meeste andere on- en offline boekhandels).

Hoofdlamp

Een klassieker die het altijd goed doet als zeilerscadeau: een goede hoofdlamp. Onmisbaar tijdens nachtelijke zeiltochten en moeilijk bereikbare klussen. Op de redactie zijn we erg te spreken over deze lamp van Petzl. Hij is voorzien van rood licht om ‘s nachts jezelf en andere opvarenden niet te verblinden, en verschillende standen wit licht.

Tags: Last modified: 1 december 2021
Sluiten