Nieuws

Cadeautips voor Vaderdag

18:03

Wat geef je je vader cadeau voor Vaderdag? Acht tips voor meer zeilplezier.

Comfort Seat

Zit je boot als een stoeptegel? Dan ben je op zoek naar de Comfort Seat. Lekker zitten op de kuipbank mét steun in je rug. Vindt je vader zo’n ding te zwaar of te volumineus? Wacht maar tot ‘ie er een vakantie op heeft gezeten. Dan wil hij z’n door jou gegeven Comfort Seat nooit meer kwijt. www.comfortseat.nl

Splitsboek

Je vallen laten splitsen bij de leverancier is een goed idee (da’s best even aanpoten namelijk), maar al die kleine dingetjes kun je ook zelf. Niets geeft meer voldoening dan met je eigengemaakte lijntjes je boot te trimmen. Hoe doe je dat? Dat lees je in het Handboek Splitsen van Moderne Lijnen. Liever eerst oefenen? Diverse tuigers bieden workshops aan.

Waterkaart

Voor het vaargebied waar hij al jaren heen wil, maar waar het steeds niet van komt. Een extra hart onder de riem om er eindelijk heen te gaan. Een handige atlas van NV-verlag of eentje van de 1800-serie. Digitaal kan natuurlijk ook, maar een papieren kaart leent zich uitstekend om tijdens de voorbereidingen uit te vouwen op de keukentafel.

Windvaanstuurinrichting

Alvast een tip voor volgend jaar, want binnenkort publiceren we een flink artikel over zelfstuurinrichtingen en in het januarinummer van Zeilen schreven we nog over het pas in Nederland gevestigde Aries Vane Gear. Met een windvaanstuurinrichting kun je onbezorgd het grote water op. Eindelijk de boot laten varen zonder dat de stuurautomaat de accu leeg slurpt. Verkrijgbaar in allerlei soorten en maten in Nederland en in het buitenland.

Visgerei

Om zijn eigengevangen maal te kunnen eten. Je kunt kant en klare setjes kopen met een werphengel eraan, maar alleen een molen met draad aan de hekstoel doet het ook uitstekend.

Workshop vis klaarmaken

Die eigengevangen vis moet je vader natuurlijk ook zelf klaar kunnen maken. Leer alle kneepjes van het vak in een workshop visfileren.

Fotocursus

Van zijn tocht kan hij een prachtig verhaal schrijven voor in zijn favoriete blad. Maar een goed verhaal heeft ook goede foto’s. Hoe maak je die eigenlijk? Daarvoor geef je hem een fotocursus.

Abonnement Zeilen

Over hoe hij zijn tocht maakte naar die droombestemming, onderweg genoot van een zelfsturende boot en een steuntje in de rug, zelf de vis ving, klaarmaakte en op at, schreef hij een prachtig verhaal, dat je terug kunt lezen in Zeilen! Iedere maand bij hem – of bij jezelf – op de mat. Neem een abonnement.

 

Tags: Last modified: 23 maart 2021
Sluiten