Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Stevens uit de kernploeg

13:50

Het 470-team Steven le Fevre en Steven Krol maakt geen deel meer uit van de Delta Lloyd kernploeg. De zeilers zijn uit de zeilploeg gezet omdat hun prestaties onvoldoende zijn.

Steven le Fevre en Steven Krol - foto: Eric van Staten

Het 470-team Steven le Fevre en Steven Krol maakt geen deel meer uit van de Delta Lloyd kernploeg. De zeilers zijn uit de zeilploeg gezet omdat hun prestaties onvoldoende zijn.

Doelstelling
”Het is geen drama. We wisten al langere tijd dat dit in de lucht hing”, aldus Sven Karsenbarg die via de zeilbond als coach met het duo werkte. ”Ik zal de jongens tot en met het komend WK blijven steunen en ze helpen om zich alsnog te kwalificeren voor de Olympische Spelen.
Na het laatste WK in Perth is de balans opgemaakt. Doelstelling was een plek bij de top 10. Dat is niet gelukt. Vervolgens heeft het Verbond besloten om de Stevens uit de kernploeg te zetten en de geldkraan dicht te draaien. In principe moeten ze nu zelf alles betalen. Gelukkig kunnen ze nog meeliften met het dames 470-team: Lisa Westerhof en Lobke Berkhout ondermeer als het om logistieke zaken gaat, zoals bijvoorbeeld het vervoer van de boot.”

Fulltime baan
Sven had aan de coaching van de Stevens een fulltime baan. Dat is nu over. Hij is op zoek naar andere talentvolle zeilers die gebruik willen maken van zijn diensten. ”IK hoop van harte dat de Stevens of Sven en Kalle Coster zich weten te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Het zou verschrikkelijk zonde zijn als er geen Nederlands 470-mannen team meedoet in Engeland. Dat mag niet gebeuren.”

Steven le Fevre en Steven Krol - foto Eric van Staten

 
Zonder de steun van het Watersport Verbond willen de Stevens proberen zich alsnog te kwalificeren voor de  Olympische Spelen. (EvS)

Tags: Last modified: 6 februari 2012
Sluiten