Actueel, Nieuws

Beslissende dag op WK Laser Radial

10:35

Marit Bouwmeester staat na vijf dagen wedstrijdzeilen op een derde plaats in het algemeen klassement van het Wereldkampioenschap in Oman. Bouwmeester begon de vijfde wedstrijddag als tweede in het klassement, maar na een tiende en een vierde plek zakte ze terug naar plaats drie. De top vijf ligt qua punten dicht bij elkaar, waardoor de podiumplaatsen zeker nog niet verdeeld zijn.

Marit BouwmeesterCoach Jaap Zielhuis reageerde als volgt: “We gaan morgen voor het hoogst haalbare. Dat is de ambitie. Het mooie is, het begint allemaal opnieuw, bijna met een schone lei. Er staan nog twee wedstrijden op de planning en er zitten maar vier punten tussen. We hadden het niet zo heel spannend willen maken, maar helaas wordt het dat wel. Morgen is er minder wind voorspeld. Dat kan in ons voordeel werken omdat er dan meer in het spel zit.”

“Helaas is Marit eerder deze week tegen een ‘unforced error’ aangevaren, met die zwarte vlag-diskwalificatie. Dat maakt het allemaal zwaar deze week. Je vaart toch een beetje met de rem erop. Ook de anderen in de top hebben daar last van. Kortom: spannend wordt het zeker.”

Jong talent

De jonge Maxime Jonker is bezig aan een sterke serie in Oman. Op de voorlaatste dag staat de zeilster uit de Delta Lloyd Talentploeg zevende in een sterk deelnemersveld met gerenommeerde namen als de Chineese Lijia Xu en de Britse Alison Young achter haar. De andere in Oman actieve Talentploeg-zeilster Daphne van der Vaart staat op een 26e plek in het klassement.

In het algemeen klassement gaat de Belgische Evi van Acker op dit moment aan de leiding, gevolgd door de Deense Anne-Marie Rindom die evenveel punten heeft maar minder vaak een wedstrijd won. Het WK Laser Radial kent geen medalrace. Dit betekent dat de zeilsters morgen nog twee reguliere wedstrijden wachten in de race om de titel. Bekijk hier het volledige klassement.

Foto: Lloyd Images

Tags: , Last modified: 26 november 2015
Sluiten