Actueel, Nieuws

Bouwmeester grijpt naast goud op WK Oman

15:44

Marit Bouwmeester pakt zilver op het WK in Oman. De Laser Radial-zeilster komt na de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats met de Deense Anne-Marie Rindom. Bouwmeester moet de gouden plak aan Rindom laten op basis van het aantal gewonnen wedstrijden. Bouwmeester weet eenmaal als eerste over de finish te varen, Rindom doet dit tweemaal in de wedstrijdreeks.

Marit Bouwmeester, WK Oman“De laatste race van het WK in Oman ging ik aan de leiding maar zakte terug naar plek 4. Hierdoor ben ik met een gelijk aantal punten geëindigd als de nr 1. Zilver. Heel erg balen!” schrijft Bouwmeester op Facebook. Bouwmeester wilde vlammen op dit WK.

In een reactie na de wedstrijd zegt Bouwmeester: “Ik wil altijd de beste zijn, ik werk er kneiterhard voor. Het WK is gewoon heel belangrijk, het belangrijkste toernooi van dit jaar. De wind was moeilijk en er waren veel valse starts. Toch voer ik heel sterk, ging zo snel mogelijk en lag goed, maar daarna ging ik conservatiever varen.”

Maxime Jonker, wereldkampioene onder 21 jaar, voer de top-10 binnen. De twintigjarige Gelderse werd op haar eerste WK bij de senioren keurig negende. Daphne van der Vaart is de andere Nederlandse deelneemster uit de Talentploeg en eindigt als 27e.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Foto: Lloyd Images

Tags: , Last modified: 29 november 2015
Sluiten